Професор Вујчић раскринкао српске теорије завјере о корони

Зоран Вујчић, професор на Хемијском факултету у Београду, написао је одличан текст у којем се осврнуо на заблуде које круже Србијом, а тичу се коронавируса.

BUKA portal / 28. јул 2020

 

Теорије завере и лажне вести јако су опасне и могу нас навести на неразумно понашање, које нам може угрозити и здравље. Пандемија коронавируса постала је плодно тло за ширење бесмислених и непроверених гласина у које људи лако поверују, јер нуде једноставно објашњење појаве која је доста сложена и доста конфузна.

Управо о томе је на свом Фејсбук налогу писао редовни професор Хемијског факултета Зоран Вујчић – нудећи стручно објашњење бројних дезинформација на које наилазимо на интеренту. Његове објаве преносимо у целости:

“Осећам се поражено. И даље има идиота који негирају постојање вируса, хватају се за статистике да докажу како је све измишљотина. Нема сврхе причати, а више се ни ругати људима који виде 5Г антену у “брњици”. Који мисле да су паметни када пишу против вакцинације и када комерцијалног др Несторовића узимају за узор. Све то доводи обичне људе до конфузије. Као и прича о вакцинама.

Да ли је могуће направити вакцину? Да ако вирус сувише не мутира. И ако не мутира у протеина који су му на површини. Зато вакцине против рекомбинантних протеина, баш као и тестови на њих имају значајне промашаје. Зато буду негативни тестови. Наиме један вирус може да има пар хиљада епитопа. И таман толико антитела која могу да га нападну или препознају. Изузетно је компликована регулација имуног одговора, од реакције антитела, до реакција ћелија.
Дакле вакцина јесте могућа. И због количине антигена (и на њима епитопа) против којих се буде правила могу да се направе десетине и десетине вакцина док се не пронађе најбоља. До тада је локализација кретања, ношење маске, дезинфекција хемијска (хлорна, асепсолна, лимунска и сл.), дезинфекција физичка (УВ, озон) доступна борба.

У нашој средини и даље су пипачи по продавницама, пљувачи и оно вулгарније по улицама, необразована и неодговорна (бахата) популација у свим генерацијама. Био сам шокиран када сам видео колико људи на улици спушта унутрашњи део маске на врат. Прљави врат и забалављена маска јесу проблем.

Маске по себи имају проблем. Ако се брзо крећете, осетићете како теже дишете. Разлог је промена влажности маске (механичког филтера уопште), јер набубре влакна, тако да расте отпор дисању. Али се не мења састав ваздуха. Ту се не скупља “вишак” угљен диоксида. Не долази до промене сатурације кисеоником. То је напросто као да вам неко стави шаку преко уста, затварајући дисање делимично. Уколико је топлије појачаној влажности доприноси и зној. Зато се маска не скида на штрокави врат.

Научите да ходате лагано да не убрзавате дисање. И тада ће маска лепо да функционише. И не, СЗО није рекла да би само болесни требало да носе маске, колико год то неки ботови (скотови) стално понављали. СЗО је одавно признао да је то грешка, баш као што се све више гласова чује да нису само капљице инфективне. Зато је 2 м апсолутно сигурна дистанција само са маскама.

Визир уместо маске нема ефекта. Он продужава маски животни век и смањује ризик да вам нечија пљувачка (аеросол) упадне у очи. И да тржни центри су опасни јер морони пуштају централне климе и то појачано. Толико од мене за опроштај од короне. Јер ако ми је корона ишта показала јесте да смо земља пуна морона. На свим нивоима и свих профила образовања”, написао је Вујчић.

 

 

Најзад, професор Вујчић је упутио јасну поруку свима који су уверени да је корона велика светска завера, позвавши их да му пруже доказе за то у шта верују:

Чујем-читам да се теоретичари завере спрдају са струком. А онда да је нека друга струка направила вирус. Молим све оне који тачно знају како се прави вирус да то овде једном јасно напишу.

Како се то исече парче ХИВ-а и убаци у ШТА, да се добије корона (још од 2012???). Уз то КАКО то они објашњавају (када струка лаже) да 5Г ствара вирус. Моја струка је рекла да је вирус природни и да је мутирао. Ови плаћеници из Краљева, скупа са ИБИССом нађоше 6 секвенција. Која је то залудна будала правила и КАКО 6 вируса?

Молим и за појашњење како су видели у финансијама Била Чип Гејстса уложених 13 билијарди (иначе ми кажемо милијарде) долара у прављење вируса да би затим направио вакцину. Истина вакцина ће му вартити бар 30% потрошених пара, па личи на српски бизнис који власт склапа са странцима, где смо увек на губитку у сваком послу САМО 70%. И да ако хоћете да ми стављате yоутубе аргументе одлепршајте у ноћ, као крилце слепог миша.
Хајде. Ја имам прилично пратилаца, па нас све просветлите, ви који сте открили тајну!!!

Не уносите ми Бога, Алаха, Буду, светог пасија Загорског, Теслину плочу (и ако не желите да ме стрефи инфаркт) не откривајте ми шта је рекао др проф Несторовић у ову едукацију”, поручио је професор.

 

 

***

Нова.рс


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.