Професоре, спуцајте ми метак у чело, па учите децу о томе

Један професор је својим реченицама понизио, деградирао и срозао не само све жене, него и сва људска права за које се ово човечанство мукотрпно борило.

BUKA portal / 22. мај 2019

Након текста о забрани абортуса у Алабами, који сам написала у нади да такав закон никада, али никада не дође у Србију, јер жене заправо имају права на избор, од извесног Зорана Буљугића добила сам коментар следеће садржине:

” Овакав закон треба хитно увести код нас. А овакве бранитељке чедоморства као што је ова курветина, стрпати у затвор.

Господин Буљугић, иначе доскорашњи предавач у једној од београдских гимназија, нашао је за сходно да ме окарактерише погрдним именима и позове на “трпање у затвор”, јер је по њему заправо абортус огромно зло и немамо ми жене ту шта да се питамо.

Дакле, ћути и рађај. Или затвор. Добро је да није отишао корак даље па предложио да ме вешају на Тргу.

За почетак, професоре, морам Вас исправити у једној, такорећи, основној ствари. Ваша реченица, осим што је суманута и потпуно деградирајућа, има граматичку грешку, коју бисте морали, као предавач језика, знати. Дакле, пише се: “Овакав закон БИ ТРЕБАЛО хитно увести код нас“.

Да не учим човека послу, морам напоменути, да је у даљим коментарима наставио у свом тону, позивајући на стрељање лекара и гинеколога који извршавају киритажу. Овим, не само да је прозвао све жене које траже право на своје тело и избор, већ је учинио исто и са докторима, људима који свакодневно спасавају хиљаде живота.

 

Но, до овог текста не би ни дошло да враг није однео шалу и да господин није отишао предалеко, вређајући жене које су се такође јавиле, називајући их “смрдљивим јаловим краветинама које не БИ ТРЕБАЛО да имају децу“, поново правећи правописну грешку, наравно, коју поново исправљам.

 

Да цела прича буде још тужнија, ту исту неписменост замерио је припадницама лепшег пола, желећи им “да цркну”.

 

Међутим, таман када сам помислила да нема даље, господин је на Фејсбук страници портала Едитор.рсоставио отворену претњу:

“Убицо и гадуро, заслужила си метак у потиљак и јаму”, наставио је своје предавање професор Буљугић.

Предавање које очигледно садржи претње женама које желе да имају право на слободу избора.

Дотични је отворено изјавио да је жени место у кухињи или купатилу, где би “прала wц шољу”.

Стога реших да све ово изнесем у јавност. Не због тога што се неко огласио, називајући ме “курветином”, него што је то учинио неко ко би можда предавао мом детету у будућности. Или је већ предавао вашем.

Неко ко је спреман да упућује директне претње и притом исказује толику мржњу према женском роду, вређајући на најморбидније могуће начине, учи малолетну децу вредностима? Опростите, али то мени не иде заједно чак ни у најмрачнијим кошмарима.

Један професор је својим реченицама понизио, деградирао и срозао не само све жене, него и сва људска права за које се ово човечанство мукотрпно борило. Јер, није само поента у професору Буљугићу и његовом наступу, већ у свим мушкарцима (а, има их) који шире своје гнусне ставове пуне стравичне мржње, а због којих ће сутрадан, можда, испаштати читаве генерације.

Морам напоменути да је професор своје коментаре накнадно обрисао, што никако не умањује озбиљност ситуације.

И за крај, професоре, пре него што нам спуцате ваш метак у чело, морам вас обавестити да жене никада и ни под којим условима НЕЋЕ и не могу бити чедоморке, курветине, стока којој је место у кухињи, само зато што желе право на избор и право на своје тело.

Срдачан поздрав,

Дуња Чавић

 

Текст преузет са Едитор.рс


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.