“Професори ће убудуће радити без новца”; Мегатренд: Ђорђевић није дао изјаву Данасу; Новинарка: Категорички демантујем такозвани деманти

Међутим, у међувремену је Мегатренд демантовао да је Ђорђевић дао изјаву Данасу.

Nedeljnik / 02. децембар 2019

Дневни лист Данас објавио је изјаву бизнисмена Дејан Ђорђевић, кога је дојучерашњи власник Универзитета Мегатренд Мића Јовановић представио као заступника немачког конзорцијума фондова који је купио тај универзитет за 56,1 милион евра, у којој каже да конзорцијум “постоји”, да ће професори на Мегатренду убудуће “радити без новца”, а да иза њега лично “стоји држава”.

Међутим, у међувремену је Мегатренд демантовао да је Ђорђевић дао изјаву Данасу.

 “Конзорцијум фондова постоји. Ја сам затворио финансијску конструкцију тако што ће професори код мене радити без новца јер ће им главни мотив бити да уче студенте, а не да примају плату”, стоји у изјави Ђорђевића коју је објавио Данас.

Ђорђевић је, према писању Данаса, додао да је “озбиљан пословни човек” који “увек говори истину и само истину”.

Он није одговорио да ли је новац за куповину Мегатренда већ пребачен “бившем власнику”.

Мића Јовановић је претходно рекао да је обавеза немачког конзорцијума фондова да у Мегатренд инвестира још 150 милиона евра. Н1 ја након тога објавио да је конзорцијум на чијем је челу Ђорђевић у Србији регистрован као друштво са органиченом одговорношћу и са минималним оснивачким капиталом.

Листу Данас Ђорђевић је рекао и да у Конзервативној реформистичкој странци, са чијег је чела смењен у јуну, није плаћао секретарице рекавши да је требало да раде за идеале а не за плату.

Он је додао да је и даље на челу те партије, јер је после седнице на којој је смењен, декретом избацио чланове који су гласали против њега, и да је и даље председник јер је, како каже, држава иза њега.

Након објављивања текста, листу Данас стигао је деманти Мегатренд Универзитета поводом изјаве бизнисмена Дејана Ђорђевића објављене у тексту новинарке Зорице Миладиновић „Бизнисмен који је купио Мегатренд: Иза мене стоји држава“.

Деманти је потом стигао листу Данас од стране Оделења за односе с јавношћу Мегатренд универзитета. У њему се наводи:

„Поштована господо,

Поводом текста објављеног у листу ,,Данас” од 2. децембра под насловом ,,Иза мене стоји држава, овлашћени смо од др Дејана Ђорђевића, вршиоца дужности ректора Мегатренда, да обавестимо јавност да господин Ђорђевић није до сада давао било какву изјаву медијима на ову тему и да у целини демантује наводе који му се у овом тексту приписују.

Господин Ђорђевић се налази на службеном путу ван земље и није ни био у могућности да контактира с медијима.

Према обећању датом на конференцији за штампу одржаној на Мегатренду 29. новембра, нови власник Мегатренда, и вршилац дужности ректора, ускоро ће се обратити медијима изјавом о свим релевантним појединостима у вези са власничком променом у овој установи и новом развојном фазом.

Молимо вас да објавите овај деманти како не бисмо били принуђени да заштиту интереса Мегатренд универзитета и његовог власника затражимо правним средствима.“

Новинарка Данаса Зорица Миладиновић навела је да “категорички демантује такозвани деманти Мегатренда у којем се наводи да председник немачког конзорцијума фондова Дејан Ђорђевић није давао изјаве дневном листу Данас, јер он то јесте учинио и за за то постоји доказ”.

“Ђорђевић је одговарао смс порукама са несумњиво његовог броја телефона, који је добијен од руководилаца Конзервативне реформистичке странке, чији је он формални председник, пошто Министарство државне управе и локалне још није регистровало његово разрешење, мада је одлука донета на Скупштини странке пре шест месеци.

Аутентичност броја телефона потврдио је и сам Ђорђевић, који је након мог првог позива, у петак 29. новембра поподне, одговорио да је ‘на састанку’ и да ће се ‘јавити касније’, потписујући се са ‘др Ђорђевић’, а да није знао ко га зове, јер није имао моју идентификацију.

Када се после скоро два часа није јавио, поставила сам му смс-ом, то вече и сутрадан ујутру, укупно седам питања, од којих је одговорио на шест. Његови одговори су дословце наведени у тексту који је објављен данас у дневном листу Данас, као што су, уосталом, дословце наведена и питања. Једино питање на које није одговорио је: ‘Да ли је обављено пребацивање новца за куповину Мегатренду и уколико није – када ће’.

Како су неки Ђорђевићеви одговори били ‘несвакидашњи’, скоро ‘живописни’, једно од мојих питања било је ‘да ли је озбиљан у својим одговорима (да ће професори радити без новца, да страначке секретарице треба да раде за идеале, да је сменио чланове скупштине декретом…), јер ми имамо намеру да их објавимо’. Он је на то одговорио: ‘Ја увек говорим истину и само истину. Ја сам озбиљан и послован човек'”, објаснила је новинарка Данаса.

 

Текст преузет из Недељника

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.