Професорица у Сарајеву назвала студенте керовима! Факултет донио коначну одлуку: Подршка студентима, а што се тиче професорице

Студенти тражили смјену професорице тврдећи их је назвала "керовима"

BUKA portal / 12. јануар 2021

Фармацеутски факултет Универзитета у Сарајеву раскинуо је уговор о даљем ангажману доц. др. Едисе Трумић. Према овој одлуци, Трумић неће изводити наставу на овом факултету, а због непримјереног понашања и вријеђања. 

Одлука је услиједила након што се прошле седмице у јавности појавио снимак са онлине предавања одржаног 6. јануара, након којег су студенти тражили смјену професорице тврдећи их је назвала "керовима". С друге стране, Трумић је негирала да је уопће одржала било какво предавање.

Изненадна болест
Управа Фармацеутског факултета наводи да је Трумић ангажована након изненадне болести доц. др Селме Шкрбо, због чега су били приморани да у врло кратком временском периоду осигурају одвијање процеса наставе из наставног предмета Клиничка фармација. Приступили су рјешавању проблема на најједноставнији могући начин, а то је ангажман наставника са других високошколских установа у Босни и Херцеговини. Помоћ су затражили од Универзитета у Тузли и то са Фармацеутског факултета. 

- На приједлог Фармацеутског факултета Сенат УНСА је одобрио ангажман доц. др Едисе Трумић као вањске сараднице како би се надомјестила колегица која је на боловању. Међутим, комуникација између доц. др Едисе Трумић и студената који су слушали наставу није успостављена на одговарајући начин чак је било и случајева вријеђања који не требају бити заступљени у академској заједници. Након састанка који смо у понедјељак одржали са студентима и наставницом донијели смо одлуку да се раскида уговор о даљем ангажману доц. др Едисе Трумић по питању извођења наставе на факултету - стоји су саопћењу Управе Фармацеутског факултета.

Истакнуто је да не одобравају и осуђују непримјерено понашање наставника који требају као чланови академске заједнице заступати високе стандарде комуникације и бити свијетли примјер најбољем дијелу нашег друштва, односно студентима, како се понашати у свим друштвеним процесима.

Интегритет и достојанство
- У потпуности дајемо подршку нашим студентима у начелу поштивања њиховог интегритета и достојанства. Наставно особље Фармацеутског факултета УНСА даје значајан допринос у изградњи личности наших студената, те својим радом доприносе развијању моралних принципа, културе, академског односа студената и професора, те у тешком периоду пандемије интензивира ове вриједности. Искрено се надамо да се неће више никада десити овакав случај нити на једној организационој јединици - закључују у саопћењу.  

Аваз


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.