Производе за 'Волво', 'БМW', 'Мерцедес'...: Њемачки гигант отворио нови погон у БиХ, плате радника по 1.000 КМ!

У ПЛАНУ СТОТИНЕ НОВИХ РАДНИХ МЈЕСТА

BUKA portal / 05. септембар 2019

У Бијељини је отворен нови пословни објекат фирме за производњу аутомобилских дијелова ПАСС. Ова компанија тренутно има водећу улогу у производњи савитљивих цијеви за проток течности разних профила које се уграђују у више типова аутомобила, а међу њима су “БМW” и “Волво”.


ПАСС тренутно запошљава 550 људи а тај број ускоро би могао бити повећан и на 1.000, јер већински власник у Њемачкој намјерава овдје да пресели и погоне из Пољске.


Већински власник фирме Радо Малетић новинарима је рекао да је данас отворено 11.000 метара квадратних производног простора, а да ПАСС сада укупно има 16.000 метара квадратних пословно-производног простора.


Према његовим ријечима, гради се и управна зграда јер недостаје канцеларијски простор.


У плану нова запошљавања


“Идемо ка циљу да запослимо око 1.100 радника, а сада их имамо 550. Циљеви су нам оријентисани ка томе”, рекао је Малетић.


Отварању су присуствовали и премијер Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


“У разговору са директором ове фирме у Бијељини Радом Малетићем чуо сам да ових 550 људи у просјеку има плату од 1.000 КМ уз топли оброк, на шта се редовно плаћају обавезе и доприноси држави”, навео је Вишковић.


Селе производњу из Пољске


Он је рекао да већински власник ове компаније у Њемачкој Филип Пас, са којим је отворио нови пословни објекат фирме, намјерава да погоне из Пољске, који запошљавају око 3.500 радника, пресели у Бијељину.


“Договорили смо се за почетак да буде запослено око 1.000 до 1.200 људи, јер тренутно немамо производни капацитет за 3.500 људи”, рекао је Вишковић новинарима након обиласка новог пословног објекта.


Реномирани произвођач дијелова за “Волво”, “БМW”, “Мерцедес” – њемачка фабрика ПАСС преузела је погон од словеначког СЕП-а у Љесковцу код Бијељине 2017. године.


Преузето са БизнисИнфо


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.