Пројекат "Превенција ризичног понашања дјеце кроз културу и спорт" у Бањалуци

Дјеци у ризику и онима који су већ почели са исполјавањем асоцијалног понашања треба помоћи да што квалитетније организују своје слободно вријеме.

BUKA portal / 09. октобар 2019

 

Центар модерних знања, уз подршку Града Бања Лука, реализује пројекат "Превенција ризичног понашања дјеце кроз културу и спорт". У оквиру пројекта, дјечаци из Дневног центра за малољетнике, у пратњи стручног тима, посјећују музеј, позориште, биоскоп, баве се куглањем и пливањем, те другим културним и спортским активностима.

Дјеци у ризику и онима који су већ почели са исполјавањем асоцијалног понашања треба помоћи да што квалитетније организују своје слободно вријеме. Ове активности имају за цилј да помогну дјечацима, који су упућени у Дневни центар за малољетнике, да кроз разноврсне културно-умјетничке садржаје и спортске активности обнове, прошире своја знања, развију вјештине, подстакну спортски дух, те развију исправне и прихватлјиве друштвене вриједности.

“Ова популација је најризичнија, али и најосјетлјивија када је у питању васпитно-корективни рад, јер дјеца пролазе кроз период адолесенције, гдје често одбацују ауторитете и у породици и у школи. Подстичемо ове дјечаке да размишљаљу о себи и својим могућностима, јачањем њихових социјалних вјештина и компетенција.”, изјавили су из Центра.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.