Пронађено тијело једног дјелатника ХЕ Дубровнику, за двије особе још се трага

Начелник дубровачке полиције Иван Павличевић извијестио је у четвртак да су рониоци Јавне ватрогасне постројбе у одводном каналу Хидроелектране (ХЕ) Дубровнику, који спаја центар хидроцентрале с морем, пронашли беживотно мушко тијело

BUKA portal / 10. јануар 2019

Начелник дубровачке полиције Иван Павличевић извијестио је у четвртак да су рониоци Јавне ватрогасне постројбе у одводном каналу Хидроелектране (ХЕ) Дубровнику, који спаја центар хидроцентрале с морем, пронашли беживотно мушко тијело, док се за осталом двојицом дјелатника ХЕ још увијек трага.

"Око 14 сати рониоци Јавне ватрогасне постројбе у одводном каналу који спаја центар ХЕ с морем пронашли су беживотно мушко тијело које су извукли на површину. Очевидом ће се утврдити идентитет. Постројба и даље трага за осталом двојицом", казао је Павличевић новинарима, јавила је Хина.

Павличевић је рекао како је све указивало да су тројица дјелатника, који нису успјели изаћи из ХЕ, пред ватреном стихијом скинули дио одјеће и ушли у одводни канал, због чега је фокус претраживања био одводни канал.

"У тијеку је санација пожаришта с обзиром да се ради о тунелу дугачком око 500 метара. Ватра је избила на самом крају тунела. Ватрогасци који су посебно оспособљени с посебном опремом још увијек гасе пожариште", казао је Павличевић.

Дојава о пожару у ХЕ запримљена јутрос у 9 сати путем Центра 112, а на мјесто догађаја изашле су све журне службе - хитна помоћ, ватрогасци, полиција и представници опћине Жупа дубровачка.

У вријеме избијања пожара у ХЕ Дубровник налазило се укупно девет дјелатника. Шест их је извучено и тренутно се налазе у Опћој болници Дубровник. Тежина њихових озљеда тренутно није позната.

Фена


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.