Прорадили Фацебоок, Инстаграм и WхатсАпп. Из Фацебоока објаснили шта се догодило

Фацебоок, Инстаграм и WхатсАпп сатима су јучер имали великих проблема диљем свијета. Проблеми су почели у сриједу поподне по средњоевропском времену, а отклоњени су тек током ноћи.

BUKA portal / 04. јул 2019

"Раније данас неки су људи и компаније имали проблема с учитавањем или слањем слика, видеозаписа и других датотека на нашим апликацијама", изјавио је портпарол Фацебоока за ЦНН Бусинесс. "Проблем је од тада ријешен", рекао је.

"Тијеком једне од наших рутинских операција одржавања појавио се проблем који неким људима отежава уплоад или слање фотографија и видеозаписа", изјавио је.

Иако се свим мрежама могло приступити, нису се могле учитати слике. Конкретно, на Фацебооку се није учитавао велик постотак слика и видеа, а потешкоће су се јављале и при објави новог садржаја. Слично је и на Инстаграму, док је код WхатсАппа било отежано слање и примање датотека, било да се ради о сликама, видеима или нечем трећем.

Навечер су се проблеми појавили и на Тwиттеру. Тамо су проблем  биле поруке и нотификације.

Фацебоок се још раније огласио путем своје странице на Тwиттеру. Кажу како су свјесни да неки корисници имају проблема са слањем слика, видеа и других датотека. Испричали су се и казали како раде на отклањању проблема. Но нису открили у чему је проблем нити су га до касних ноћних сати ријешили.

Према страници Доwндетецтор видљиво је да су у 22 сата проблеми и даље били присутни диљем свијета, практички ништа мањи него прије неколико сати.

Што се Фацебоока тиче, најгоре је било на западу Еуропе.

 

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.