Пружи подршку женама обољелим од карцинома дојке - дођи на МАНГО “Пинк партy”

Подржи мјесец женског здравља

BUKA portal / 09. октобар 2019

 

Бренд Манго одлучио је да ове године покрене јединствену акцију подршке женама обољелим од рака дојке, а цијели мјесец октобар је посвећен превенцији ове злоћудне болести. Главни догађај у оквиру кампање, „Пинк Партy“ одржаће се 31. октобра 2019. године у Музеју савремене умјетности РС, гдје ће од 19:00 часова бити организован хуманитарни Пинк базар.

Инфлуенсерке и јавне личности ће донијети свој одијевни предмет и асесоар, који ће бити на продају, а многобројни креативци ће понудити своје рукотворине на продају. Средства од хуманитарне продаје ће бити донирана Савезу жена обољелих од рака дојке ИСКРА.  Уз коктел и дружење, на овом јединственом хуманитарном догађају, наступиће и познате музичарке Вања Мишић, Марија Шестић и Маја Манојловић. Мјесец октобар се у цијелом свијету промовише као мјесец борбе против рака дојке. Циљ је подизање свијести о значају превенције и спречавања болести.

Тако се  током мјесеца октобра у Манго радњи  може купити МАНГО лимитирана линија симболичног назива  „Дон’т гиве уп!”, креирана специјално за ову прилику, са истакнутом ружичастом врпцом. Поред мноштва акција посвећених борби против рака дојке, Манго је овај пут отишао корак испред и цијелу линију посветио подршци храбрим женама, које тренутно воде своју битку. Још један вид подршке обољелим биће прикупљање књига за библиотеку Савеза жена обољелих од рака дојке “ИСКРА”.

 

 

Рак дојке је најчешћи малигни тумор и један од водећих узорка пријевремене смрти код жена у свијету. Према подацима Свјетске здравствене организације сваке године од карцинома дојке оболи 2.1 милион жена. Циљ кампање је охрабрити жене да редовно иду на превентивне прегледе, како би се евентуална болест открила на вријеме и самим тим повећао степен изљечења.

Сва прикупљена средства у МАНГО акцијама биће донирана Савезу жена обољелих од рака дојке ИСКРА. Учешћем у неким од акција током мјесеца октобра, помажеш у борби против опаке болести. Видимо се на МАНГО Пинк партy-ју 31. 10. у 19:00 у Музеју савремене умјетности РС!

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.