Прва радна акција омладине Југославије: Пруга Брчко-Бановићи

"Није ово прва пруга на свијету сигурно, али је прва коју су изградила дјеца." - Крлежа

BUKA portal / 07. новембар 2019

 

Прва савезна радна акција омладине Југославије на жељезничкој прузи Брчко - Бановићи завршена је 7. новембра 1946. године. Око 70.000 младих из цијеле земље и 2.000 из иностранства изградило је за 190 дана пругу дугу 90 километара

Идеја о изградњи жељезничке пруге која би спајала богата налазишта угљена бановићког базена са главним саобраћајницама, а преко њих и са удаљеним потрошачким центрима постојала је још и прије Другог свјетског рата. По завршетку рата још у периоду обнове Југославије од ратних разарања, прије почетка планске изградње социјалистичке привреде, ово је био један од првих великих инвестицијских пројеката.

За будући петогодишњи план у слободној Југославији било је пријеко потребно осигурати солидну сировинску базу. Богате наслаге бановићког угљена, за југословенске прилике релативно висококалоричног, са врло погодним условима експлоатациј потакле су највише руководеће органе привреде да још почетком 1946. године одлуче да се тијеком те године започне изградња ове пруге. Било је предвиђено и испланирано саградити пругу за седам мјесеци. Тај задатак био је завршен у рекордно кратком времену.

Средином марта 1946. године грађевинско одјељење тадашњег министарства саобраћаја добило је налог за извођење припремних радова. Елаборат о изградњи био је готов за непуних мјесец дана. На дан 1. априла почеле су припреме и тај датум је дан почетка омладинских радних акција. 1. маја прве омладинске радне бригаде отвориле су радове на прузи Брчко – Бановићи дугој 92 км. Током изградње пруге ископано је 1.361.680 км² земље и 134.460 км² камена. Изграђена су три тунела у дужини 667 м и 22 моста укупне дужине 455 м.

Осим што је та пруга осигуравала опскрбу угљеном великих градова у долини Саве, била је значајна и ради опскрбе храном изгладњеле и разорене сјевероисточне Босне.

Због силне журбе неке дионице су изграђене неквалитено, примјерице усјеци који су се урушили, па се послије отворења санирало у тишини.

У баракама омладинаца је избила и велика епидемија тифуса.

Први воз овом пругом прошао је 7. новембра 1946. године.

Мирослав Крлежа је рекао:„Није ово прва пруга на свијету сигурно, али је прва коју су изградила дјеца“.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.