Прва реакција из СНСД-а на објављени Програм реформи БиХ

Стигла је и прва реакција из СНСД-а.

SRNA / 21. децембар 2019

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Војин Митровић изјавио је да су ''нечувене реакције појединаца из СДС-а и ПДП-а на Програм реформи БиХ којим је дефинитивно заустављен пут БиХ ка пуноправном чланству у НАТО савезу, за разлику од докумената који су раније били утврђени, а чији су и они били креатори''.

"Већ мјесец дана опозиција је изгубљена у времену и простору због чињенице да ће Савјет министара коначно профункционисати као и због губитка позиција у Сарајеву. Сва њихова хистерија и бијес произилази и због тога што не могу да прихвате реалност да су изгубили своје удобне фотеље, као и све привилегије које оне носе, а које су максимално злоупотребљавали иако су у те фотеље запосјели као изборни губитници прије пет година", истакао је Митровић.

Он је рекао да ПДП и СДС не могу да се помире с тим, а посебан страх и паника их је ухватила од тога шта ће нови Савјет министара затећи у министарствима и заједничким институцијама.

"Оволика халабука дигла се зато што су министри из СДС-а и ПДП-а уплашени шта ћемо затећи у министарствима које је водио њихов кадар у заједничким органима, а, прије свих, Мирко Шаровић и Драган Мектић. То поврђује и најновији позив Тужилаштва БиХ упућен Мектићу због разних злоупотреба положаја", указао је Митровић.

Он је оцијенио да ће нови сазив Савјета министара морати да формира комисију за испитивање злоупотреба положаја у заједничким институцијама појединаца у протеклом мандату.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.