Обиљежен Дан Државности БиХ, погледајте како је било (ФОТО)

У Бањалуци се одржала свечана академија поводом Дана државности Босне и Херцеговине. 

BUKA / 25. новембар 2021


Тим поводом је академик Славо Кукић подсјетио како су делегати ЗАВНОБИХ-а у резолуцији и прогласу народу послали поруку да БиХ није ни српска, ни хватска, ни муслиманска, него и српска и муслиманска и хрватска земља збратимљених народа. Навео је и како је Југославија до 1971. године била земља која је до БДП била једнака Јапану и чак испред Француске. „Данас ту исту БиХ покушавају уништавати на све могуће начине и у име сва три народа. То што се вечерас овдје догађа је први сигнал да у томе дефинитивно неће успјет“, поручио је Кукић. 

Предсједник Социјалдемократске партије БиХ Нермин Никшић је изаразио велико задовољство ораганизацијом овог догађаја у Бањалуци поручивши „Ово је пригодан датум да покажемо да поштујемо оно што је кренуло прије 900 година од Кулина бана па преко онога што је  рурадило 240 вијећника  ЗАВНОБИХ-а. Сматрам да не постоји нико у овој земљи ко може имати било шта против онога да БиХ није ни српска, ни Хватска, ни муслиманска, него и српска и хрватска и муслимансака земља збратимљених народа у којој ћемо сви бити једнаки на сваком педљу ове земље“.

Потпредсједник СДП-а Војин Мијатовић који је и исказао жељу да се свечана академија по први пут одржи у Бањалуци је рекао: „Први пут у постдејтонској БиХ добро дошли у Бањалуку на Дан државности. Без пуно филозофије. Тврдили су да не може, тврдили су да нећемо, али ево одговора иза мене, ево Босне и Херцеговине Или ћемо пропасти заједно или ћемо успјети заједно. Ја сам за успјех“.

 

 

 

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.