Прво злато за Србију на ОИ за Милицу Мандић

Српска реперезентативка у теквондоу Милица Мандић освојила је златну медаљу на Олимпијским играма, прву за Србију у Токију!

BUKA portal / 27. јул 2021

Foto: Instagram

 

Мандићева је у финалу савладала Корејку Дабин Ли резултаттом 10:7 и тако поновила успјех из 2012. године када је такође узела најсјајније одлучје. Само што се повога пута окитила у категорији 67 + килограма.

Милица је током дана најприје у четвртфиналу савладала Пољакињу Александру Коваљчук са 11:4, док је са 7:5 била боља од Францускиње Алтее Лаурин која је у међувремену освојила бронзу.

Српска такмичарка је већ на старту повела са 5:0! Најприје је то био ударац ногом у главу за три поена, затим и ногом у оклоп за два поена. Корејка је на почетку друге дионице узела један поен, а том приликом није помогао ни челендж који је тражио Миличин тренер Драган Јовић.

Недуго затим челендж је тражио и тренер Корејке, незадовољан што је Милица у дирекнртом дуелу са Ли добила један поен. Том приликом је и ривалка узела два, а на семафору је стајало 6:3 за Милицу.

Корејка је на уласку у посљедњи минут узела јој један поен ударцем руком, а затим је и изједначила на 6:6 прије него што је и Милица стигла до поена руком (7:6). Потом и још три у финишу.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.