Путеви РС: Пролаз до Делте нема употребну дозволу

"Подземни пролаз на кружном току код "Делта Планета" још није завршен нити је обављен технички пријем, јер радови нису завршени, па самим тим није ни пуштен у употребу", рекао је за БУКУ директор Путева РС.

Maja Isović Dobrijević / 17. јул 2019

Foto: BUKA

 

Додаје да је према процијенама и обећањима од стране извођача радова, радови већ требали бити завршени, али је дошло до проблема и застоја у испоруци опреме (трелеватори-покретне степенице).

"Према посљедњим информацијама очекује се да опрема буде на градилишту за 30 дана. За монтажу опреме и пуштање у рад потребно је 15 дана, што значи да се коначан завршетак радова очекује крајем августа 2019.године. Пројектно-планском документацијом је предвиђено рјешење за особе са инвалидитетом (покретне степенице)", рекао је за БУКУ ВД директор Ненад Нешић.

Подсјетимо да се одређена врста воденог живота, претпостављамо пуноглавци, родила у подземном пролазу код недавно отвореног тржног центра Делта Планет. Пролаз је ужасно прљав, све је пуно прашине, воде и смећа. Ни на једном мјесту не стоји ознака да овај подземни пролаз није у употреби, већ стоји ознака која означава пролаз испод земље. Поставља се питање зашто та ознака да пролаз није у употреби није постављена и зашто сам пролаз није затворен?

 

 

Тржни центра Делта свечано је отворен 21. марта, а неколико дана прије тога отворен је и овај кружни ток, тачније 18. марта. Значи прије четири мјесеца.

Тада су кружну раскрсницу отворили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза Републике Неђо Трнинић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић.

Вишковић је рекао да је у рекордном времену завршен кружни ток који, не само што уљепшава амбијент, него је и пракса свуда у Европи, јер су то најбољи објекти са становишта безбједности саобраћаја, а користиће и пјешацима за које су саграђени подземни пролази за безбједно кретање.

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић навео је да је ријеч о веома захтјевној кружној раскрсници са потходницима, додавши да је већи дио финансијских средстава у износу око 1,7 милион КМ уложен у изградњу потходника.

Везани текстови:

ПОДЗЕМНИ ПРОЛАЗ ДО ДЕЛТЕ САМО ЗА НАЈХРАБРИЈЕ: Смеће, локве, водоземци, каблови (ФОТО + ВИДЕО)

НИЈЕ ШАЛА: Пуноглавци у подземном пролазу код Делте (ВИДЕО)

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.