"Моје колегинице умиру јер нас третирају као грађане другог реда"

Пет младих порно-глумица преминуло је у последња три месеца. Нјихова колегиница Джинџер Бекс открива прави разлог који је крије иза тога.

B 92 / 22. јануар 2018

Једна од њих пронађена је мртва у свом кревету. Друга се обесила у парку недалеко од дома који је делила са супругом. Трећа се предозирала лековима, а потом су још две глумице пронађене мртве. Порно-глумица Джинџер Бенкс, пружила је подршку њиховим породицама и позвала јавност да промени понашање према радницама у секс-индустрији.

“Начин на који друштво третира порно-глумице чини нас још депресивнијим. Тешко је када се стално осећамо као да смо грађани другог реда“, рекла је – “Дуго сам патила од депресије због посла којим се бавим. И управо је понашање других према мени и дискриминација најгори део овог посла“

Август Ејмс, која је починила самоубиство у парку прошлог месеца у 23. години, била је изложена злостављању на друштвеним мрежама јер је одбила да снима сцену са партнером који глуми у геј порнићима. На друштвеним мрежама су јој поручили да попије пилулу цијанида, оптужили су је да је хомофоб, а након неколико дана одузела је себи живот. Пре два дана још једна порно-глумица пронађена је мртва – Оливија Луа, која се наводно предозирала таблетама. Нјена смрт десила се две недеље након што је преминула Оливија Нова. Имала је само 20 година, а полиција је прво испитивала могућност убиства јер је пронађена на кревету полу нага са модрицама по ногама. Испотавило се да је преминула од сепсе коју је добила као последицу уринарних и бубрежних инфекција. Још две глумице су пронађене мртве – Сила Стајлер, која је преминула у дому своје мајке у 35. години и Јури Лав, која се такође предозирала таблетама.

Нјихова колегиница Джинџер се плаши да ће модел оваквих самоубистава да се преслика и на обичне девојке, те апелује да јавност промени опхођење према радницама у секс-индустрији и подстакне разговор о менталним проблемима.

 


Бука препорука

Сексологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.