Ратко Божовић: Сергеј Трифуновић унео озон у нашу загушљиву политичку атмосферу

"Оно што је присутно код Трифуновића јесте једна непосредност, спонтаност и искреност."

BUKA portal / 23. мај 2019

Foto: Buka

Социолог и један од оснивача Покрета слободних грађана (ПСГ) Ратко Божовић изјавио је да је Сергеј Трифуновић унео "озона у нашу загушљиву политичку атмосферу", да га не треба смештати у "клише политички лидери", нити очекивати да се претвори у "биће у очекиваној верзији", а оценио је и да је дошло да успона ПСГ.

"Оно што је присутно код Трифуновића јесте једна непосредност, спонтаност и искреност. Могу вам рећи да без тог осећаја спонтаности нема ни истинске комуникације и слободе. Због тога њега са великим осећајем присности прихватају сви ти млади људи који постају нови чланови ПСГ", рекао је Божовић за лист Данас, говорећи поводом скупштине ПСГ одржане прошлог викенда на двогодишњицу оснивања.

Он је рекао да је дошло до успона ПСГ, "који води према промени која наговештава нове вредности, тако да се Покрет више не може превидети, понизити, нити сматрати маргином".

"Покрет слободних грађана налази се у успону и живој пулсацији према ономе што су вредности грађанске Србије, попут отворености за могућу дискусију и промене. Ја у томе видим 'пролеће слободних грађана'. Ту се дешава нешто што представља велику промену", навео је Божовић.

 

Извор: Н1/Агенције


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.