Реакције на Додикове изјаве о спашавању СДС-а и његовој ратној прошлости

Бивши предсједник СДС-а Вукота Говедарица одбацио је данас наводе лидера СНСД-а Милорада Додика како је 1999. током разговора код америчког дипломате Рицхарда Холброокеа спријечио да се СДС прогласи терористичком организацијом.

BUKA portal / 24. октобар 2021

Говедарица је поручио како се радио о “ноторној лажи”. “Причати причу послије толико година како је он својевремено спасавао, код Рицхарда Холброокеа, СДС да се не прогласи терористичком организацијом то је једна ноторна лаж”, оцијенио је потпредсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Говедарица је потцртао да то Додик никада није радио, али да јесте учествовао у договорима са Холброокеом како и на који начин, како је казао Говедарица, девастирати СДС. “План је био, пошто су странка искључиво људи, удар на кадрове СДС-а, гдје је за једно вече одлучивано да по 60 људи одлази у политичку пензију, да се избацују у потпуности из политичког и друштвеног живота”, рекао је саговорник Н1. Плаy Видео На концу Вукота Говедарица закључује да је то отворило политички простор за предсједника СНСД-а и његову политичку партију. Такођер, потпредсједница Партије демократског прогреса Јелена Тривић изјавила је да је члана Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика јуче надмашио сам себе, обмањујући јавност изјавом да је у рату, да је то хтио, могао стићи до чина генерала. “Изјавио је ово пред цијелом јавности РС и Србије, у присуству предсједника Србије. У тој трагикомици, надмашио је све своје музичке наступе”, навела је Тривић данас на свом Фацебоок профилу. Она је написала да је Додик у рату био “генерал шверца цигарета и нафте и пуковник шверц-камиона”. Говорећи о политичким порукама које је послије састанка с предсједником Србије Александром Вучићем послао из Београда, Тривић је навела да је јасно да Додик од предсједника Србије није добио подршку за “враћање три кључне надлежности Републици Српској, односно за војску, безбједносни сектор и индиректне порезе”. “У својим издајничким походима у које увлачи и народ и Републику Српску, Милорад Додик не преза да обмане, изговори ноторну неистину, што значи да је спреман на све, па и на то да пред предсједником Србије говори свакојаке глупости”, додала је она. Јелена Тривић је истакла да никаданије призивала санкције ни Додику ни овом бх. ентитету, додавши да Додика мора да смјени народ, а да опозиција треба да искористити сва демократска средства да се то деси на изборима. “Додик је највећа и најопаснија пријетња по српски народ, он нас је понизио, девастирано, раселио, разјединио. Он није никакав спасилац, а спас ће бити када он оде у политичку прошлост”, истакла је потпредсједница ПДП-а. Н1


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.