Регионална премијера филма ТАКЕ МЕ СОМЕWХЕРЕ НИЦЕ

Вечерас ће у оквиру Такмичарског програма – играни филм бити одржана и регионална премијера филма ТАКЕ МЕ СОМЕWХЕРЕ НИЦЕ.

BUKA portal / 19. август 2019

 

Овај филм босанскохерцеговачко-холандске редатељице Ене Сендијаревић свјетску премијеру имао је ове године на Филмском фестивалу у Роттердаму, гдје је освојио главну награду. Пројекција ће бити одржана вечерас у 22:00 у Народном позоришту.

На прагу зрелости, Алма напушта дом своје мајке у Низоземској и путује у родну Босну како би посјетила оца којег никада није упознала. Ствари од почетка не иду по плану. Њен рођак Емир приређује јој хладан дочек и исмијава њен лагодан живот на Западу. Истовремено, непорецива сексуална привлачност гура Алму у страствену везу с Емировим најбољим пријатељем, проблематичним Денисом. Иако се препреке на које наилази гомилају, Алма се неустрашиво држи свога плана да пронађе оца. Ношени безбрижном младалачком енергијом и налетом зреле спознаје, бунтовни тројац се упушта у авантуру кренувши на путовање кроз узбудљиву унутрашњост Босне, које из тренутка у тренутак постаје све више непредвидљиво. Током путовања, Алма ће научити да прихвати и схвати себе, те пригрли изазове на које наилази.
 
Филм можете погледати у сљедећим терминима.
 
Режија: Ена Сендијаревић 
Улоге: Сара Луна Зорић, Лазар Драгојевић, Ернад Прњаворац, Сања Бурић, Јасна Ðуричић, Марио Кнезовић, Емир Хаджихафизбеговић, Ивана Војиновић

Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.