Република Српска добија четири нова министарства

Усвајањем овог закона, за који су гласала 53 посланика, мијења се организација и област рада одређених министарстава у циљу функционалније организације прилагођене савременим кретањима. 

BUKA portal / 06. децембар 2018

Народна скупштина Републике Српске усвојила је вечерас по хитном поступку Закон о републичкој управи, којим се оснивају министарство привреде и предузетништва, министарство енергетике и рударства, министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, те министарство за европске интеграције и међународну сарадњу.

Као самостална републичка управна организација оснива се републички секретаријат за расељена лица и миграције које преузима послове Министарства за избјеглице и расељена лица, које престаје са радом, наводи се у образложењу овог закона. 

Усвајањем овог закона, за који су гласала 53 посланика, мијења се организација и област рада одређених министарстава у циљу функционалније организације прилагођене савременим кретањима. 

Током скупштинске расправе о овом законском рјешењу, мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је овај закон потребан да се формира нова влада. 

Он је оцијенио да је добар тренутак за доношење наведеног законског рјешења. 

"Уколико би овако законско рјешење донијели када буде формирана нова влада, у том случају би морали ићи на њену реорганизацију што не би било добро рјешење", појаснио је Вишковић. 

Он је поновио да је формирање новог министарства привреде тражила пословна заједница. 

"Пословна заједница жели адресу у Влади да би могла добити помоћ и стручно мишљење и мислим да је зато веома важно да имамо министарство привреде", истакао је Вишковић. 

Вишковић је рекао да ће се о свим важним питањима консултовати са стручном и академском заједницом. 

"Нећу грађанима да дајем празна обећања, али је једно сигурно, учинићу све да своје замисли спроведем у дјело. Уложићу сав морални, интелектуални и људски капацитет и знање да би замишљене идеје спровели у дјело", истакао је Вишковић. 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.