Република Српска на београдском Сајму књига званично промовише књигу која негира Сребреницу

Република Српска на њему званично промовише књигу на енглеском и српском језику "Сребреница-стварност и манипулације" а која негира геноцид у овој општини, а дешавања око Сребренице тумаче као "мит", како је то ономад рекао и члан Предсједништва БиХ.

BUKA / 21. октобар 2019

Foto: BUKA

 

Подсјетимо ради се о зборнику радова на 800тотињак страна у тврдим корицама у којем је своје радове објавило 48 аутора и ауторки. Зборник је настао како резултат конференције “Сребреница, стварност и манипулације” у Организацији старјешина Војске Републике Српске, Независног универзитета Бањалука и Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку, која је одржана у Бањалуци априла 2019.године.

 

 

Циљ конференције и зборника било је "откривање истине о ратним догађајима у Сребреници". Наравно, истине по мјери "научника" и дневне политике из Републике Српске, која то добрано финансира. И како видимо сад, чак и промовише.

На конференцији је речено да "не смију бити прихваћена прагматична мишљења судија у Хагу за почињене злочине и одговорност Срба, јер су далеко од истине" те да пресуде не могу "бити препрека за научна истраживања ради установљења цјеловите истине".

Књига -зборник радова ће бити промовисана у сриједу на Сајму књига у Београду. 


 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.