Револт: Посланици опозиције неће гласати на сједници Скупштине РС

Посланици ПДП у Народној скупштини Републике Српске одлучили су да неће гласати више ни по једној тачки дневног рада 13. посебне сједнице Народне скупштине РС.

BUKA portal / 23. мај 2020

Шеф Клуба посланика СДС Миладин Станић рекао је раније данас у НСРС да ни посланици ове странке неће учествовати у данашњем гласању.

Љубиша Крунић, посланик опозиционог ПДП у Народној скупштини РС, рекао је да се Клуб посланика ове странке бојкотује гласање, јер, како тврди,не желе да учествују у доношењу незаконитих и неуставних одлука. Такође, посланици су, тврди Кунић, револтирани осионим понашањем предсједнице РС Жељке Цвијановић, а нарочито српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је као предсједник владајуће странке СНСД “понизио институције Републике Српске и све грађане Српске”.

-Ко год да је на тим позицијама, предсједник РС и члан Предсједништва БиХ треба да се понашају државнички и одмјерено, али Цвијановићева и Додик су далеко од тога. Тешко држави или заједници у којој један моћник може да понижава све институције и све грађане – рекао је Крунић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.