Револуција у Лиги шампиона: УЕФА пази да се не понови Ајаx. Хоће да заштите најбогатије

АЛЕКСАНДЕР ЧЕФЕРИН, предсједник УЕФА-е, за Тимес је открио да се озбиљно разматра идеја редизајна Лиге првака тако да се "заштите" клубови који дођу до завршних фаза.

BUKA portal / 04. јул 2019

И то тако да они који у текућој сезони дођу до, примјерице, четвртфинала, имају идуће сезоне зајамчено мјесто у групној фази. 

Наравно, Чеферин се, као и његов претходник Мицхел Платини, говорећи о овом приједлогу представља као заштитник малих и обесправљених у ногометној Еуропи па у први план гура Ајаx, сензацију ЛП-а прошле сезоне, као примјер момчади која би тако била "заштићена" и сезону након што одушеви.

Уствари, чињеница је да је Ајаx пробојем до полуфинала Лиге првака и доласком на корак до финала узео силно богатство намијењено великанима који су преплаћени на мјеста у завршним фазама ЛП-а (Реал, Јувентус) и на с тим повезане зараде од више десетака милијуна еура.

Овом реформом Реал, Јувентус и УЕФА осигуравају се против појаве неког новог Ајаxа који ће им помутити планове. 

Чеферин, који се декларативно увијек борио против Супер Лиге, новог натјецања затвореног клуба оних најбогатијих, истичући као контру томе отворену Лигу првака, овако је стао на страну суперлигаша. А Лига првака то остаје само по имену. 

Индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.