Рицхард Гере одговорио Салвинију

ТАЛИЈАНСКИ министар унутрашњих послова и челник деснице Маттео Салвини је "мали Трумп" који искориштава људске страхове да би добио гласове, казао је у данас амерички глумац Рицхард Гере, ангажиран по питању миграната на Медитерану.

BUKA portal / 19. август 2019

69-годишњи Гере недавно се сукобио са Салвинијем око брода хуманитарне организације Опен Армс (Отворене руке). Италија је том пловилу на којем је стотињак миграната забранила пристајање у њезине луке. 

Шпанија је понудила своје луке, но брод је то одбио јер би путовање до те земље трајало предуго и њиме би се рискирало здравстено стање миграната, пренио је Реутерс. 

Салвини тврди да Опен Армс лаже о стању миграната и да је лијечничка инспекција талијанских власти преко викенда показала да ситуација на пловилу није хитна. 

"Ваш министар унутарњих послова има исти менталитет као предсједник Трумп. У ствари Салвинија и зовем 'малим Трумпом'. Користи се истим радикалним незнањем, искориштава страх и мржњу", казао је Гере за талијанске дневне новине Цорриере делла Сера. 

Гере је посјетио Опен Армс прије двије седмице као би донио храну мигрантима и пружио им утјеху. Салвини га је због тога позвао да одведе мигранте у Холлywоод и прими их "у својим вилама". 

"Кад би ваш министар унутрашњих послова провео вријеме с тим људима, послушао њихове приче и породичне трауме, промијенио би свој став", рекао је глумац. 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.