Рудар изашао из јаме након два дана само да би демантовао директора

Рудари у Страњанима и даље одбијају изаћи из јаме. Иако је в. д. директора РМУ Зеница Един Пашић изјавио да су рудари синоћ напустили јаму, коморати су поручили да су то лажи те да неће изаћи док им не врате њихову јаму.

BUKA portal / 09. октобар 2019


Медијима се испред погона Страњани данас обратио коморат који је други дан испод земље. Како каже, изашао је само да демантује наводе директора и да поручи да власт није свјесна шта ради.

"Рудари неће изаћи док им се не удовоље захтјеви да се врате у ове погоне. Ко је све ово изрежирао, а ми мислимо да су ово политичке игре јер су стављени људи који нису способни, од струке, и дају лажне изјаве. Наша струка има папире и тврди да има угља и да се може копати више година", казао је представник рудара у јами Страњани.

Додао је да је здравствено стање све горе те да Хитна помоћ има интервенције сваких неколико сати.

"Не знам на шта ће све ово изаћи. Ови из власти нису ни свјесни шта раде. Њима је фино, топло, изабрали су се можда и сами. Овдје има ко не ради, а ко ради нема", додао је.

Један од комората је након 24 сата испод земље изашао због здравствених проблема, а казао је како Страњани немају потребну солидарност других рудника, односно, јама Распоточје и Стара јама те да су препуштени сами себи.

Истичу како никада нису одбијали радити у другим јамама, али да траже рад у својој јами, Страњанима, за које тврде да посједује велике резерве угља које неко не жели да се откопају.

Управник јаме Страњани је казао како је у току дана у погон могућ долазак и полиције која ће спријечити даљи силазак рудара у јаму.

 

Извор: Клиx.ба


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.