Русија прекида све међународне летове

Русија ће прекинути све међународне летове од поноћи у петак на основу владиног декрета у коме се наводе нове мјере у борби против епидемије коронавируса.

BUKA portal / 26. март 2020

 

Декрет објављен у четвртак наређује авијацијској служби да заустави све редовне и цхартер летове, уз изузетак посебних летова којима се евакуирају руски држављани из иностранства.

Руска агенција за цивилну авијацију Росавијација зауставит ће "редовне и цхартер летове према страним државама и обратно", наводи се у декрету објављеном на wебситеу владе. Мјера ступа на снагу у поноћ у петак по локалном времену.

У декрету се наглашава да ће летови које је одобрила руска влада бити изузети од тог правила. Нове мјере се не односе на летове унутар Русије.

Влада је саопћила да би Руси који нису у могућности да се врате у земљу због рестрикција које су увеле друге земље требали подузети мјере да остану у сигурности.

Декрет такођер позива министарство финансија да алоцира средства за враћање Руса, додајући да ће повратници бити подвргнути здравственим прегледима и двоседмичном карантину.

Русија, која је извијестила о  658 случајева коронавируса и објавила је два смртна случаја повезана с ЦОВИД-19 у сриједу, већ је затворила границе за странце у прошлој седмици.

Русија је такођер лимитирала летове према и из Европске уније, преноси АФП.

 

Фена


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.