Русија развила систем за предвиђање рата

Министарство одбране Русије развило је систем за прогнозирање, који захваљујуц́и бази података може да предвиди вријеме и мјесто почетка оружаних сукоба у разним дијеловима свијета, рекао је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Nezavisne / 16. децембар 2019

agencije

"Ако у базу унесемо све податке о акцијама групе у Југославији (када се то догодило, број бродова, носача, ракета, у које доба дана се догодило, како се одвијало), онда је она као ’будилник‘ — зазвони и обавијести: ’Знате, веома је слична ситуација у том и том дијелу свијета, јер се ради о истом броју бродова, носача авиона, авијације, носача крстарец́их ракета, високопрецизног оружја. Стога постоји велика вјероватноц́а да ц́е се у том дијелу сијвета догодити исто што је било и у Југославији‘“, истакао је Шојгу, преноси Спутњик.

Према његовим ријечима, не ради се само о прогнози, него о моделу који предвиђа израду механизма за реаговање у таквим ситуацијама.

"Израђује се модел, који не само да одређује такве ’вруц́е‘ тачке у свијету, него и развија механизме реаговања, узимајуц́и у обзир грешке које су раније направљене, како их сада не бисмо поновили“, објаснио је министар.

Он је такође додао да Министарство одбране Русије има техничке могуц́ности, које ц́е дозволити да се скупљају и систематизују неопходне информације и подаци.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.