Сам, болестан и заборављен: Легендарног глумца одбацио је и Холлywоод

ГЛУМАЦ Маттхеw Перрy, којег публика диљем свијета познаје као Цхандлера Бинга из Пријатеља, данас слави 50. рођендан.

BUKA portal / 19. август 2019

 

Посљедњих година новински чланци о њему чешће се исписују због његовог изгледа и проблема, а мање због успјеха на малим и великим екранима. Фотографи су глумца, који је зарађивао по милијун долара за епизоду Пријатеља, у липњу снимили с големим ожиљком на лицу, неуредних ноктију и прљаве косе.

Перрy, који је четири пута номиниран за награду Еммy, никад није скривао да се борио с депресијом и овисношћу, а лани је провео три мјесеца у болници због руптуре цријева.

Посљедњи филм снимио је прије чак десет година, док се у серији задњи пут појавио 2017. Кад је ријеч о серији која га је прославила, исте је године рекао да је више не би снимао.

"Имам ту ноћну мору која се понавља, не шалим се. Некад имам ноћну мору да опет снимамо Пријатеље и да никог не боли брига. Снимимо цијелу серију, вратимо се и никог није брига. Тако да, ако ме питају, одбит ћу. Ствар је у томе да смо отишли на врхунцу, не можемо то надмашити", рекао је за Ванитy Фаир.

У вељачи је објавио да су га избацили с одвикавања, но након што су га фанови засули порукама, написао је: "Полако људи, ријеч је о само једном састанку. Вратио сам се на одвикавање, гдје припадам". У липњу 2018. на друштвеним је мрежама написао да је у болници провео три мјесеца. Његов гласноговорник након тога је изјавио да је био на операцији руптуре у пробавном суставу.

"Захвалан је на бризи и моли за приватност тијеком оздрављења", додао је гласноговорник.

 

Ранијих година није скривао да се тијеком снимања Пријатеља борио с алкохолизмом и овисношћу о дрогама. Ситуација се погоршала прије 22 године након што је озлијеђен тијеком вожње јет-скијем. Лијечници су му прописали јаке таблете против болова на које се навукао.

"Узео сам их и осјећао се боље него што сам се икад осјећао. Имао сам велики проблем с таблетама и алкохолом те нисам могао стати с њима", рекао је.

Кренуо је на одвикавање од овисности о Вицодину, а у интервјуу који је дао Ларрyју Кингу изјавио је да се на таблете против болова навукао како "не би пио онолико колико је пио дотад". Четири године касније поновно се пријавио на одвикавање, овог пута од Вицодина, метадона, амфетамина и алкохола.

"Био сам у Пријатељима од своје 24. до 34. године. Био сам у том балону славе. Наш шестеро смо у то вријеме били посвуда. Из перспективе других чинило се да имам све. Мени је то био јако усамљени период јер сам се борио с алкохолизмом. Имао сам тај проблем и прије Пријатеља, но то је болест која напредује", рекао је.

Лобирао је код америчког Конгреса да се осигура 45 милијуна долара за центре у којима би се ненасилни овисници лијечили, умјесто да их се шаље у затворе. Свој дом у Малибуу претворио је у кућу за овиснике под називом "Перрy Хоусе", но због трошкова морао ју је затворити и продати.


Након тога открио је да болује од акутног панкреатитиса, болести од које оболијевају алкохоличари и наркомани. Кад је у ожујку преминуо Луке Перрy, многи су забуном закључили да је умрла звијезда Пријатеља, што никако не помаже његовој каријери да се опорави. Неки страни портали закључили су да је Холлywоод заборавио на Маттхеwа Перрyја јер сад изгледа попут стварне особе са стварним проблемима, а такви људи индустрију снова не занимају.

Индеx


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.