Само у БиХ: Из православне цркве украли 95 квадрата бакарног лима

Лоцирани и ухапшени М. Ш. (40) из Високог и Б. Б. (20) из Мостара

BUKA portal / 16. август 2019

Службеници Полицијске станице Високо, под надзором и у сарадњи с Тужилаштвом Зеничко-добојског кантона (ЗДК), ухапсили су двије особе због извршене тешке крађе у помоћним просторијама православне цркве у Високом.  

Према ријечима Алдине Алић, портпарола МУП-а ЗДК, у протеклом периоду подузимали су интензивне мјере и радње на терену с циљем расвјетљавања два кривична дјела тешке крађе, извршене у ноћи са 28 на 29. јули и у временском периоду од 11. до 13. августа.

 

- Том приликом непознате особе, на насилан начин, односно проваљивањем, ушле су у помоћне просторије које се налазе у склопу православне цркве "Свети Прокопије" у Високом, те отуђиле око 95 квадратних метара бакарног лима - појашњава Алић.

Додаје да су полицијски службеници оперативним радом на терену дошли до сазнања да се у везу с извршењем наведених кривичних дјела могу довести особе иницијала М. Ш. (40) из Високог и Б. Б. (20) из Мостара.

- Они су дана 14. августа лоцирани и ухапшени, а у службеним просторијама ПС Високо заведена је криминалистичка обрада због постојања основа сумње да су починили наведена кривична дјела, те још шест других тешких крађа које су извршене у протеклом периоду на подручју Високог - каже Алић.

С циљем документирања и доказивања извршених кривичних дјела, а у складу с наредбама Опћинског суда у Високом, полицијски тимови извршили су и претресе на више локација.

- Том приликом су пронађени и одузети одређени предмети који потјечу из извршених тешких крађа. Бакарни лим који је отуђен из помоћних просторија цркве је, такођер, пронађен и одузет - закључује Алић.

Аваз


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.