Самохрана мајка из Бањалуке израђује предивне ствари и од тога живи (ФОТО)

Александра Никић из Бањалуке, самохрана мајка двогодишњег дјечака, путем ручног рада којим се бави зарађује новац да обезбиједи све што је потребно за њу и сина. Каже да има жељу да отвори мали кројачки салон, па да прошири продајне капацитете.

Maja Isović Dobrijević / 13. фебруар 2017

Александра Никић из Бањалуке, самохрана мајка двогодишњег дјечака, путем ручног рада којим се бави зарађује новац да обезбиједи све што је потребно за њу и сина. Каже да има жељу да отвори мали кројачки салон, па да прошири продајне капацитете.

Она за БУКУ каже да се продајом ручног рада почела бавити у фебруару прошле године, јер је сама са дјететом и незапослена је, па је морала наћи неки извор примања.

Александрине радове можете погледати на Фацебоок страници Хандмаде баб аццессориес, а она се бави шивењем, везом, хеклањем, корекцијом одјеће и додатака, врећа за спавање, као и дизајном за велике и мале.

 

 

Каже да се као дјевојчица почела бавити ручним радом, учила је уз мајку и баку, а то јој је касније постала велика љубав.

ТРАЖЕНЕ КАПИЦЕ

„Међу најтраженијим производима које израђујем су капице, како из зимске, тако и из љетне колекције. Капице су повољније од других производа, а имам их заиста различитих и необичног дизајна“, рекла је Александра Никић.

Радила је комаде које дјеца носе у Хрватској и Нјемачкој, а од свих ствари које је својом руком направила Александра каже да су јој најдраже хаљинице које су отишле у Аустрију за крштење двије дјевојчице.

„Када је ријеч о времену које је потребно издвојити за један производ, све зависи од чега се прави и колико је захтјевна његова израда. За хеклање се издваја јако много времена, на примјер, да бих израдила једну капу морам радити цијели дан на њој“, истиче Александра.

 

 

Она каже да продаја иде, али да се тешко може живјети од овог посла.

„Од овог посла могло би се боље живјети када бих била у могућности отворити неко продајно мјесто, међутим улог за то је јако велики, како финансијски, тако и временски, а то ми је прилично неизводљиво. Од шивања се може мало више зарадити“, истиче Александра.

Она каже да је мајка малог дјечака и сама је са њим, али има среће што јој дијете има разумијевања када је посвећеност раду у питању, а са њим је стално и док ради на одређеним производима.

ПРОИЗВОДИ ТРАЖЕНИ И У ИНОСТРАНСТВУ

У животу је, каже, битна организација, па се може наћи вријеме за све.

„Моји клијенти су углавном маме из Бањалуке, а овим путем им и захваљујем на подршци и препорукама. Лијепо је прочитати да су маме задовољне, да се враћају са новим наруџбама, да препоручују мој рад“, каже наша саговорница и додаје да јој се све више јављају наши људи који живе у иностранству, па су њени ручни радови завршили у Нјемачкој, Француској, Аустрији.

 

 

Цијене ручних радова Александре Никић су приступачне, па свако може да нађе нешто за себе и за своје најмлађе. Тренутно је посвећена раду на вјенчаници која иде у Загреб.

Када су у питању планови, Александра каже да има жељу да отвори мали кројачки салон са малим изожбеним дијелом.

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.