Самохрана мајка проси како би прехранила дјецу

Самохрана мајка Зинета Хаджић (38), скупа с четворо своје дјеце, живи тешким животом без сталних извора прихода у алтернативном смјештају који се налази у насељу Доњи Каменград, неколико километара од Санског Моста.

BUKA portal / 15. април 2019

 

Петочлана породица живи веома тешко, јер Зинета није запослена, као ни њен најстарији син Алвис, који треба да напуни 19 година. Каже како Јасмин има 14 година, а Тарик 13 и да похађају осми разред мјесне школе "Скендер Куленовић", док најмлађа Најла има четири године.

Очајна мајка каже како се у протеклом периоду обраћала на бројне адресе, покушавала се запослити, али да је све било кратког вијека. Додаје како потребе дјеце непрестано расту и да је дошла у ситуацију да их не може издржавати.

"Буквално преживљавамо из дана у дан, а понекад осим круха немамо шта јести. Повремено успијем зарадити нешто када некоме очистим кућу или урадим неки други посао. Док су дјеца била мања, било је лакше, а сада сам приморана и да просим како бих им могла купити храну", каже самохрана мајка.

Додаје како примају социјалну помоћ, али да је она мала и недовољна да подмири основне животне трошкове, те да се, поред тога, нередовно исплаћује.

Најстарији син повремено ради код локалних приватника, али стално запослење до сада није добио.

"Када би се могао запослити, то би нам пуно значило. Недавно је радио код једног приватника и он му није платио. У овоме тренутку све нам је потребно, од хране и хигијенских потрепштина до одјеће", каже Хаджићева.

Додаје како је њен супруг умро прије неколико година од када почиње животни бродолом ове породице. Поријеклом нису из Санског Моста и не посједују никакву имовину, а скромни станчић су им на употребу уступиле локалне власти.

Сви који желе, ову породицу могу посјетити у Доњем Каменграду у тзв. Вуперталовој згради, или више информација могу добити на број телефона: 062/517-860.

Независне


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.