Шаровић: Спреман сам понудити челне позиције ДНС-у и СП-у

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић поручио је да је спреман препустити све челне позиције, ако се с тим сложи и ПДП.

BUKA portal / 02. август 2019

Разговарали би са ДНС-ом и Социјалистичком партијом о новој већини у Парламентарној скупштини БиХ која долази из Републике Српске.
"Теоретски постоје опције и математика за другачије формирање парламентарне већине, али то је тежи и сложенији пут до формирања новог сазива Вијећа министара БиХ. Комуникација са политичким странкама које имају своје посланике у Парламенту БиХ су свакодневне али је сувише рано да се то назове преговорима", истакао је предсједник СДС-а.

Шаровић је назвао политичким неуспјехом деветомјесечни застој око формирања извршне власти и да је излаз тешко видјети јер тренутни преговарачи који имају капацитет немају никаквог заједничког именитеља осим што желе власт и свој дио плијена.

"Треба бити реалан и рећи да СДА, ХДЗ и СНСД-е имају све ресурсе и шансе да формирају нови сазив Вијећа министара БиХ али истовремено и највеће шансе да у томе не успију", казао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је нагласио да ће се у наредном временском периоду СДС посветити рјешавању важних друштвених питања.

"Ту прије свега мислим на изборно законодавство које је из прошлог вијека и које је "избушено" и "прочитано" од стране страначких "експерата" тако да данас на жалост Изборни закон и сам изборни процес представљају највећу и незамисливо распрострањену зону корупције и криминала. Желимо такођер као странка да се у наредном периоду бавимо питањем улоге јавних сервиса у друштву уопште али и другим важним животним питањима која ће бити дио наших приоритета", закључио је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.