Савановић: Моја супруга се жртвовала и дошла због мене да ради у Бањалуку

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да није било ничега незаконитог приликом запошљавања његове супруге у Фонду за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске.

Srna / 08. јун 2017

 "Не видим ништа што би било супротно законској регулативи, јер је моја супруга жртвовала свој неодређени статус који је имала у Општинском суду у Мркоњић Граду за запошљавање на одређено вријеме у овом фонду", рекао је Срни Савановић, реагујући на оптужбе које је на његов рачун изнио народни посланик Адам Шукало. 

 

Савановић тврди да у овом случају нема никаквог сукоба интереса, посебно јер тај фонд није у надлежности министарства којим он руководи.

 

"Не знам шта је мотивисало посланика у Народној скупштини Републике Српске Адама Шукала да то питање отвори, тим више што он нема кредибилитет у интелектуалном смислу да то говори, јер је он из познатих разлога дошао на мјесто посланика на раменима ДНС-а, а онда је отишао из ДНС-а на компензацији, а затим отишао у ПДП", наводи Савановић. 

 

Према његовим ријечима, поставља се питање моралног кредибилитета Адама Шукала као посланика. 

 

"С друге стране, Шукало се не треба позивати на Закон о раду, јер је познато да радница која ради код њега у партији нема уплаћене доприносе четири до пет година", додао је Савановић. 

 

Министар Савановић је рекао да је његова супруга радила у Општинском суду у Мркоњић Граду на неодређено вријеме са радним стажом од 38 година. 

 

"С обзиром на посао који ја радим и на путовање на релацији Бањалука-Мркоњић Град, договорили смо се ради увезивања породице и ради рјешавања саме ситуације у којој сам ја, да она жртвује тај неодређени статус и да дође на одређено у Фонд за заштиту животне средине у Бањалуци", навео је Савановић


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.