Савјет министара БиХ ретроактивно одобрио 20 000 КМ за организацију пријема поводом католичког Божића, који на крају није организован

Вијеће министара Босне и Херцеговине, на приједлог Министарства финансија и трезора Босне и Херцеговине донијело је одлуку о одобравању 20.000 КМ из текуће буджетске резерве буджета институција БиХ за обиљежавање пријема поводом католичког Божића.

BUKA / E.P. / 11. јануар 2021

 

Ова Одлука објављена је у Службеном листу БиХ почетком ове године.

Средства су намијењена за традиционално обиљежавање пријема поводом католичког Божића у згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине 17. децембра 2020. године а у оквиру расположивих средстава финансираће се Храна и пиће; Најам технике; Услуге уређења простора - декорација, штампање позивница по утврђеном дизајну и тиражу, Оркестар и бенд за музику и Водитељи програма.

Оно што је занимљиво јесте да због епидемиолошких мјера пријем није организован те није јасно шта ће бити са одобреним средствима.

Подсјетимо, Клуб представника хрватског народа у Дому народа затражио је да им се из текуће резерве одобре средства у износу од 20.000 КМ за организовање божићног пријема, а Савјет министара одобрио је средства 26.11.2020. Занимљиво да је Савјет министара одобрио средства ретроактивно иако наведени пријем није био нити је могао бити организован због тренутне епидемиолошке ситуације.

 

 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.