Савјети старих људи због којих ћете се замислити

Године прођу док трепнеш. Немојте се млади женити и удавати. Живите своје живот. Путујте. Бавите се свачим. Без обзира колико пара имате. Спакујте се и идите гдје год себи можете приуштити.

Buka / 13. септембар 2016

1. Најважнија особа у вашем животу је особа која је пристала да дијели свој живот са вама. Тако се и понашајте према њој. 

 2. Можда ћете имати дуг живот, или ће ваш живот бити кратак – ко зна. Али у сваком случају, вјерујте ми када вам кажем да ћете жељети да сте боље пазили на себе у младости. 

 3. Ствари су само ствари. Немојте бити опсједнути материјалним стварима, цијените вријеме и искуства. 

 4. Лјубомора уништава везе. Вјерујте својој другој половини, јер коме другом ћете вјеровати? 

 5. Лјуди увијек кажу,’’Побрините се да добијете посао гдје ћете радити оно што волите!’’ Али то није најбољи савјет. Прави посао је посао који неким данима волите, другим данима га подносите, а и даље вам плаћа рачуне. Скоро нико нема посао који воли сваки дан.

 6. Ако вам некад буде тешко носити се са животом, само се вратите у садашњи тренутак и уживајте у свему што је лијепо и утјешно. Дубоко удахните, опустите се. 

 7. Године прођу док трепнеш. Немојте се млади женити и удавати. Живите свој живот. Путујте. Бавите се свачим. Без обзира колико пара имате. Спакујте торбе и идите гдје год себи можете приуштити. Док нико не зависи од вас, не купујте ствари. Никакве ствари. Видите свијета.

 8. Не узимајте живот озбиљно. Чак и ако вам се ствари чине мрачне и безнадежне, покушајте се насмијати томе како је живот блесав. 

 9. Прави пријатељ ће дотрчати ако га зовнете у 2 ујутру. Сви остали су само познаници. 

 10. Дјеца одрастају исувише брзо. Искористите максимално вријеме које проводите с њима. 

 11. Нико никад није умро жалећи што није радио више. Будите вриједни, али немојте стављати посао испред породице, пријатеља или себе. 

 12. Једите и вјежбајте као да сте дијабетичар и срчани болесник који је имао мождани удар — да то никада не постанете. 

 13. Можда овај и није тако дубокоуман као остали, али мислим да је важан. Чистите зубе концем, проблеми са зубима су грозни. 

 14. Не узимајте ничији савјет као заповијест. Можете затражити савјет од некога кога поштујете, али онда размотрите своју ситуацију и донесите своју одлуку. У суштини, мој савјет је да послушате властити савјет… 

 15. Зглобови које озлиједите данас ће вам се осветити касније. Чак и ако мислите да сте се потпуно опоравили. Вјерујте ми! 

 16. Имамо само једну шансу на овој земљи. Немојте се пробудити и схватити да имате 60 година, а да нисте урадили ствари  о којима сте сањали. 

 17. Цијените мале ствари и будити присутни у садашњем тренутку. Шта под тим мислим. Па, чини ми се да данас млади људи желе све и одмах. Умјесто тога, зашто не цијенити сваки мали тренутак? Нећемо остати вјечно на овој лудој/предивној планети. И највеће задовољство може се пронаћи у најдосаднијим активностима. Умјесто да пошаљете поруку, подигните слушалицу и назовите некога. Назовите мајку, разговарајте ни о чему посебно. То су тренуци које треба цијенити. 

 18. Плаћајте рачуне и избјегавајте дугове. Када бих мого исплатити себи сав новац који сам платио за камате током свих ових година, био бих богат човјек. 

 19. Ако сањате о томе да сте неко или да радите нешто што вам се чини немогућим, ипак пробајте. С годинама и како постанете одговорни за друге људе, то ће то постати само још неизгледније. 

 20. Када упознате некога први пут, застаните и схватите да заправо не знате ништа о њима. Видите расу, род, године, одјећу. Заборавите све то. Не знате ништа. Ове претпоставке засноване на предрасудама које вам се јаве у глави због тога што ваш мозак воли категорије, оне ограничавају ваш и животе других људи.

 

Превод Милица Плавшић 

Извор Ловеморефеарлесс.тумблр.цом

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.