Сазнали смо шта је са новцем уплаћеним за екскурзије, школе у природи и друга ђачка путовања

Доносимо детаље

T.Čalić / 21. мај 2020

Шта је са новцем уплаћеним за екскурзије, наставу у природи и друга ђачка путовања која су стопирана због ванредне ситуације, изазване корона вирусом те хоће ли иста бити реализована до краја школске године, само су нека од питања која су пристизала на редакцијски емаил Бука магазина.

Родитељи су нам писали да су незадовољни јер им се у агенцијама нико не јавља, а у школама не знају дати одговор, иако су управо из школа на њих вршили притискали да аранжмане плаћају и опомињали због сваког  кашњења.

Одговор на поменуто питање успјели смо добити у Министарству просвете и културе Републике Српске:

“Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић одржала је састанак са туристичким агенцијама изабраним за извођење екскурзија или школе у природи на коме је закључено да родитељи не треба да брину за новац који је до сада у цјелости или дјелимично  уплаћен јер ће се накнадно дефинисати, кад се стекну услови за то, реализација екскурзија и школа у природи. Директори основних и средњих школа у Републици Српској задужени су да организују екскурзије и школе у природи чим се за то стекну одговарајући услови, те да припреме одговарајуће анексе уговора, уз претходну сагласност Републичког педагошког завода, на програм екскурзије или школе у природи".

Подсјетили су такође да  је на њихов приједлог, због важећих мјера спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона (ЦОВИД-19) те опасности за здравље ученика и наставника, Републички штаб за ванредне ситуације на сједници 15. априла ове године донио Закључак о одгађању екскурзија и школа у природи за основне и средње школе у Републици Српској. 

Овим закључком одгађају се све активности око реализације екскурзија и школа у природи за основне и средње школе, планиране у априлу, мају и јуну 2020. године.
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.