"СДС и СДА спремају ЗАВЈЕРУ да Шаровић буде предсједавајући Савјета министара"

Српска демократска странка и Странка демократске акције припремили су завјеру према којој ће предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића из СДА замијенити Мирко Шаровић из СДС, изјавио је Срни портпарол СНСД Радован Ковачевић.

Srna / 06. јун 2019

Ковачевић је истакао да СДС и СДА заједно позивају на конституисање свих комисија у Парламентарној скупштине БиХ и да једино те двије странке за блокаду, односно нерад институција оптужују СНСД.

– То чине из разлога што су припремиле завјеру, односно превару која се огледа у томе да ће Денис Звиздић ускоро, када преузме предсједавање Представничким домом Парламентарне скупштине БиХ, прогласити да је у немогућности да води Савјет министара. Потом ће, у складу са чланом 32 Закона о Савјету министара, предсједавање преузети Мирко Шаровић. Тај сценарио не смије да се догоди и то је потпуна превара бирача и грађана у Српској који су на изборима рекли ко треба да чини власт – нагласио је Ковачевић.

Он је упозорио да у томе што БиХ не функционише једино Младен Босић, СДС и људи из СДА виде прилику за промјену Дејтонског споразума, за разлику од свих других политичара из Српске који у томе виде шансу за Републику Српску.

 

– Босић, СДС и СДА то виде на начин да ће том новом и страшном причом бити оштећена само Република Српска која у оваквој БиХ једина показује способност да функционише и да несметано раде све њене институције – каже Ковачевић.

Он је рекао да Босић говори о наводном новом Дејтону послије сесија које је имао у Берлину.

– На тим сесијама је на најпогрднији могући начин говорио о Републици Српској као о најстрашнијем мјесту у свијету, иако сви знамо да то није истина. Подсјећам Босића и њих у СДС да је разлика између СНСД и СДС што је СНСД 1998. године имао два посланика, а они два посланика имају данас – истакао је Ковачевић.

Босић је за федералне медије изјавио да у њемачком Бундестагу заговарају нови Дејтон, а да предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СНСД Милорад Додик не види ту опасност.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.