Сензација у Мадриду: Српски тенисер Ласло Ђере елиминисао Хуана Мартина дел Потра

Српски тенисер Ласло Ђере елиминисао је Хуана Мартина дел Потра у другом колу Мастерса у Мадриду.

BUKA portal / 08. мај 2019

Ђере је надиграо Аргентинца у три сета са 6:3, 2:6, 7:5, послије двоипочасовне борбе у њиховом првом међусобном дуелу.

Српски тенисер је показао изузетну менталну снагу јер је у трећем сету прво спасао три брејк лопте у једном гему, а потом и меч лопту Дел Потра, након чега му је одузео сервис и окончао меч.

У сљедећем колу, Ђере ће играти против Хрвата Марина Чилића, а бољи из тог меча ће у четвртфиналу на побједника дуела између Новака Ђоковића и Жеремија Шардија који играју у четвртак.

Ђере је већ у првом сету показао своју менталну снагу јер је спасао по брејк лопту у своја прва два сервис-гема, а након тога одузео сервис Дел Потру и потом рутински привео сет крају за 6:3.

Аргентинац подиже ниво игре у наредним и брејком у четвртом гему стиже до предности која му је омогућила да диктира ритам, а онда користи отворену игру Ђереа и другим брејком стиже до 6:2 за 1-1.

Услиједила је жестока и неизвјесна борба у трећем сету, обојица су сјајно сервирала до шестог гема када Дел Потро напада Ђереов сервис. Међутим, рпски играч спасава три брејк лопте и успијева да остане у егалу.

Дел Потро опет преузима иницијатицву у 11. гему и стиже до меч лопте, када Ђере опет сјајно реагује под притиском и одбија напад, а онда користи моментум и у сљедећем гему одузима сервис ривалу.

На 6:5 је сервирао без грешке и стигао до велике побједе у Мадриду, гдје је наградни фонд Мастерса 6,4 милиона евра.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.