Сензација Wимбледона одушевила након меча: "Умор? Могу играти два заредом"

АМЕРИКАНКА Цори Гауфф и даље је главна прича на Wимбледону.

BUKA portal / 06. јул 2019

Фантастична 15-годишња клинка побиједила је јучер у 3. колу Полону Херцог, коју тренира и чији је дечко Жељко Крајан, 3:6, 7:6, 7:5 након што је губила 5:2 у другом сету и морала спашавати двије меч лопте. Добила је други сет у тие бреаку након сјајног поена на меч лопти, а у трећем је испустила водство 4:1, али је на крају ипак успјела привести меч крају након готово три сата игре.

За Гауфф је ово први Гранд слам на којему је ушла у главни турнир, а рачунајући квалификације добила је већ шест мечева у којима је изгубила само један сет. Иако је на терену провела пуно више времена у овако јакој конкуренцији него икад прије у каријери, Гауфф дјелује потпуно свјеже.

"Не, нисам уморна. Видјела сам да ју хватају грчеви и да тражи лед да охлади мишиће и знала сам да ће је у једном тренутку умор свладати. Ја имам тек 15 година и пуна сам енергије тако да мени није проблем одиграти и два меча у истом дану, као што је био случај на јуниорским турнирима. Не, није ми било тешко", рекла је Гауфф.

Осим ње, интернетска сензација постала је и њезина мајка Цанди која је врло емотивно проживљавала сваки њезин поен, плесала и скакала на трибинама.

"Молим вас реците ми да ће постати меме на интернету. Одмах након меча сам отишла на Инстаграм и видјела у једном посту да је радила нешто с рукама и плесала. Нисам јој то рекла, али знала сам да ће постати вирална, јако ме то забавља", рекла је насмијана Гауфф.

Уласком у 4. коло Wимбледона зарадила је 223.000 долара, трипут више него у досадашњој каријери кад је ријеч о турнирској заради.

"Да? Цоол. Не знам што ћу си купити, али вјеројатно још коју мајицу с капуљачом. Јако их волим, а мама се стално љути да их превише купујем", одговорила је Цоцо која ће у овој години од спонзорских уговора зарадити око милијун долара.

За пласман у четвртфинале играт ће у понедјељак против бивше прве играчице свијета Симоне Халеп.

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.