Сервис центар за дјецу с потешкоћама сашио више од 400 маски за своје суграђане

“Иако скоро сви упосленици на неки начин судјелују у производњи маски, покренули смо и психолошку подршку путем телефона, тако да код нас нема времена за предах”, истиче Миљановић

BUKA portal / 25. март 2020

 

Упосленици Сервис центра за породице дјеце и особа с потешкоћама у развоју са подручја Града Требиња и околине у протеклом период сашили су више од 400 маски за своје суграђане, а у наредна два дана испоручит ће додатних 300 маски.

Весна Миљановић, директорица Центра, наглашава да у Требињу још увијек није евидентиран ниједан потврђен случај корона вирусом, али да су свјесни опсности и да су због тога одлучили помоћи службама у свом граду. Корисници Центра су углавном у изолацији, јер је ријеч о рањивим категоријама, али упосленици нису губили вријеме него су пронашли начин како да дају свој допринос у овој тешкој ситуацији.

“Иако скоро сви упосленици на неки начин судјелују у производњи маски, покренули смо и психолошку подршку путем телефона, тако да код нас нема времена за предах”, истиче Миљановић и додаје да су на идеју производње маски дошли јер у оквиру Сервис центра са својим корисницима у току редовног рада у уобичајним околностима проводе и радно-окупационе активности за кројење и шивење.

Центар је првобитно произвео маске за своје чланове и њихове породице, да би потом остатак маски прослиједио Кризном штабу који даље координира расподјелу маски. Весна истиче да су реакције суграђана веома позитивне, да чак и полицајци на контролним пунктовима носе маске које су они произвели. Нада се да ће ова ситуација додатно зближити људе, али и подићи свијест о потребама дјеце и омладине с потешкоћама у развоју, али и њихових родитеља.

"Док год је оваква ситуација код нас нема радног времена, ни за родитеље ни за дјецу с потешкоћама. Ми најбоље знамо како је када вам треба помоћ и поносни смо што данас можемо вратити дио подршке и помоћи заједници”, закључује директорица центра.

Сервис центар дјелује при Удружењу родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама “Сунце нам је заједничко”, а УСАИД-ов Програм подршке маргинализираним групама подржава рад Сервис центра.
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.