Син ХДЗ-овог заступника објавио слику усташе с одрубљеном главом Србина

ВАН Ђакић, син ХДЗ-овог саборског заступника Јосипа Ђакића, на Фацебооку је Србима честитао Божић језивом сликом на којој, према свему судећи, усташа држи одрубљену главу Србина.

index.hr / 07. јануар 2019

Син ХДЗ-овца објавио слику усташе који држи одрубљену главу Србина и написао: "Свим 'пријатељима' србићима сретан божић".

22-годишњи Ђакић је слику објавио данас, на православни Божић.

Уз одвратну фотографију која, према ономе што се може пронаћи на интернету приказује једног од усташких кољача из Јасеновца, син ХДЗ-овог заступника написао: "Свим 'пријатељима' србићима сретан божић".

Ђакић је Индеxу, одмах након што смо га назвали, признао да је објавио одвратну фотографију. 

Све је признао Индеxу, испричава се "свима које је увриједио" и жели сретан Божић

"Јесам, јесам...", одмах је признао Ђакић.

Син ХДЗ-ова заступника покушао се оправдати.

"Подијелио сам фотографију од колеге и избрисао је за минуту. То није моје мишљење и овим путем се испричавам свима које сам увриједио те им честитам Божић", рекао је Ђакић Индеxу.

Назвали смо и његовог тату, ХДЗ-овог Јосипа Ђакића, и питали што мисли о објави сина

Ипак, и на самом сцреенсхоту јасно се види да Иван Ђакић није слику обрисао за минуту, како тврди, као и то да ју није подијелио, него да ју је сам објавио. 

Назвали смо Јосипа Ђакића како бисмо га питали одобрава ли то што његов син на друштвеној мрежи објављује слику усташе с одрубљеном главом Србина, но чим смо изговорили да располажемо спорном Фацебоок објавом његова сина, ХДЗ-ов саборски заступник прекинуо је везу. 

Иван Ђакић је пажњу јавности заокупио крајем листопада када је за Индеx новинар Иван Жада испричао да му је син ХДЗ-овца пријетио смрћу. 

Исти Ђакићев син прије три мјесеца пријетио смрћу новинару


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.