Синдикат: Смањите марже!

Савез синдиката Републике Српске сматра да би се смањењем марже могло ублажити неконтролисано поскупљење основних животних намирница, нафте и нафтних деривата.

Agencije / 25. јул 2021

Савез синдиката је позвао Владу Српске да преиспита Уредбу о ограничавању марже у промету робе, а као разлог томе наводе свакодневна поскупљења посљедњих неколико мјесеци.

Из Савеза су указали на поскупљења брашна и производа од брашна, млијека и млијечних производа, масти и уља, меса и месних прерађевина, а истичу и да се од јесени очекује нови талас скока цијена због чега сматрају да треба ограничити маржу.

У Савезу синдиката очекују да се тако помогне грађанима, односно радницима да би имали што мање посљедица по кућни буджет и као и економски положај запослених.

Савез сидниката Републике Српске истиче и да је као озбиљан социјални партнер спреман да сједне за преговарачки сто и заједно с Владом и послодавцима разговара о новом повећању плата.

“Цијенимо да свако повећање плата повећава потражњу робе и услуга, а самим тим утиче и на раст БДП-а у Републици Српској“, навели су из Савеза синдиката, те подсјетили на Резолуцију о систему плата у Српској, а која је усвојена на седмом Конгресу овог савеза

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.