СИПА јутрос "уручила позив" Здравку Мамићу, данас се мора појавити у Суду БиХ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су уручили позив бившем челнику Динама Здравку Мамићу да се јави у Суд Босне и Херцеговине.

BUKA portal / 11. јун 2019

Klix.ba

За Клиx.ба је потврђено да је СИПА јутрос уручила позив Мамићу, а из те агенције нам је потврђено да он није ухапшен те да ће се на основу позива данас појавити у Суду БиХ. Незванично, Здравко Мамић се јутрос налазио у Мостару.

Овај потез бх. сигурносне агенције услиједио је након што је сусједна Република Хрватска расписала међународну потјерницу за Мамићем. У складу с тим Интерпол је обавијестио правосудне институције и полицијске агенције у нашој земљи о расписивању међународне потјернице за Мамићем који се већ годину налази у Међугорју. 

Бивши челник Динама данас ће се јавити у Суд Босне и Херцеговине гдје би требало бити одржано прво рочиште по захтјеву за изручење Хрватској. Ако се Мамић буде противио изручењу Хрватској, услиједит ће судски поступак у којем ће се одлучивати о његовој екстрадицији.

Мамић судску одлуку може чекати или у екстрадицијском притвору или на слободи уколико му буде дозвољено да плати кауцију. 

Потјерница за Мамићем расписана је након што му је Жупанијски суд у Осијеку одредио истражни затвор у другом судском поступку који је покренут против њега због оптужби за учествовање у извлачењу 38 милиона КМ из Динама.

Преузето са Клиx


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.