СЈЕЋАТЕ СЕ МЛАДОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА КОЈИ РАТУЈЕ ПРОТИВ УХЉЕБА? Његова Независна листа младих апсолутни је побједник локалних избора

Дотукли ХДЗ и СДП, без иједног предизборног плаката..

Elvir Padalović / 12. фебруар 2019

Независна листа младих (НЛМ) Анте Пранића побједник је недјељних избора за вијећа мјесних одбора у хрватском градићу Вргорцу с освојених 16 одбора.

ХДЗ-у је припало шест, а у четири мјесна одбора побиједиле су кандидационе листе групе бирача које су имале подршку НЛМ-а, док је СДП освојио само један мјесни одбор.

Иначе ова листа је први пут изашла на изборе за мјесне одборе Града Вргорца, а на изборима је гласало 1185  бирача, за ХДЗ 854, мјесним независним листама глас је дало 146 бирача, а  СДП-у 50. Била су и 93 неважећа гласа. На изборе је изашло 41 посто од 5509 уписаних бирача.

Градоначелник Вргорца и предсједник НЛМ-а Анте Пранић у недјељу навече прогласио је побједу. 

"Први пут смо изашли на изборе за вијећа мјесних одбора Града Вргорца. Апсолутна побједа. Хвала свима!",рекао је он. Пранић је саборски заступник у Клубу Моста независних листа.

На службеној страници странке истакнуто је, међу осталим, како су ти избори битни јер "указују на промјену трендова у локалној политици, гдје не пролазе више идеологије, већ искључиво мјерљиви, несебични рад за бољитак цијеле заједнице"

"Доказали смо да само најјача политичка опција на подручју Града Вргорца" навела је Независна листа младих на свом ФБ профилу.

Посебно треба нагласити да је НЛМ увјерљиво побједио ХДЗ у изборима за највећи мјесни одбор на подручју Града, односно у центру, МО Вргорац који броји 1872 бирача. У том мјесном одбору НЛМ је остварио 365 гласова, а ХДЗ 116 гласова.

 

 

Из ове странке је поручено како им за успјех на изборима нису били потребни чак ни предизборни плакати.

"За разлику од ХДЗ који је лијепо изборне плакате, нама плакати нису требали да остваримо апсолутну побједу." истакли су у Листи на свом ФБ профилу.

Иначе Анте Пранић годинама слови за једног од најштедљивијих градоначелника у Хрватској. Недавно је предложио растерећење прегломазног административног апарата у виду подјеле отказа за 10 000 "ухљеба".  Он је, од вишка простора и новца, добијањем вишка администрације, проширио дјечји вртић у вргорцу

"Када су нам грађани дали повјерење дочекао нас је каос у дјечјем вртићу. Нисмо имали педагога или стручне особе али смо имали вишак администрације. Увели смо ред. Сада немамо администрацију због рационализације али имамо стручно особље за дјецу", написао је тада Пранић на свом Фацебооку.
 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.