Сјећате се овог дјечака: Након што је упознао Мессија живот му је хорор

Млади афганистански дјечак - Муртаза Ахмади који је постао познат по томе што је направио дрес од кесе и написао Мессијево име на леђима, морао је напустити своју државу по други пут у животу.

BUKA portal / 07. децембар 2018

Дјечак је постао виралан 2016. године, а накнадно је упознао свог хероја у катару. Његова породица каже да је напустила свој дом у Афганистану након пријетњи које су добили од Талибана.

Живјели су у југоиточном дијелу Афганистана који милтанти још увијек гранатирају. Сада су побјегли у Кабул, а привремено су били и избјеглице у Пакистану, али су се вратили кад су остали без новца.

Муртаза је имао пет година када се фотографисао с пластичном кесом и плаво-бијелим бојама Аргентине, а на леђима је написао Мессијево име и број десет. Након што је фотографија постала вирална Месси му је послао пакет у којем је био и потписан дрес. А Муртаза је потом упознао Мессија када је Барцелона играла у Катару.

Мређутим породица каже да га је то учинило метом Талибана.

"Локалне кабадахије су нас позвале и рекле 'постали сте богати, платите новцем који вам је дао Месси или ћемо отети вашег сина", његова мајка Схафиqа рекла је АФП-у.

Истакнула је да нису могли узети ни поклон од Мессија након што су побјегли из куће у сред ноћи, а све се десило након што су чули пуцњеве. Муртаза и његова породица у шити и на мети су сунита, истиче ББЦ, а Хумаyоон, 17-годишњи Муртазин брат истиче како његов брат није могао ни у школу протекле двије године, а није се могао играти на улици.

"Недостаје ми Месси. Када га видим назват ћу му селам и питат ћу га како је? Потом ће он одговорити, рећи ће хвала и да се чувам, а ја ћу изаћи с њим на терен гдје ћу играти и гледати га", рекао је Муртаза за АФП у Кабулу.

 

Извор


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.