Скупштинска већина објавила услове за прхватање буджета Бањалуке: Подржаћемо буджет, али...

Поводом актуелне политичке ситуације и усвајања градског буджета, представници Уједињене Српске и њихове колеге из других политичких партија у Бањалуци одржали су конференцију за новинаре.

BUKA portal / 12. април 2021

Foto: BUKA

 

Сви здравствени радници и породиље ће добити по 500 КМ од Града. Само два амандмана улажемо, што је далеко испод три одсто буджета и тиме показујемо да смо за сарадњу", рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић и поручио да нико не може зауставити живот у Бањалуци, па чак ни градоначелник.

"Тврдње градоначелника да ће град Бања Лука стати ако се буджет не усвоји, видимо да је све мање више функционисало... Градоначелник је обмануо грађане својим тврдњама. Желимо да усвојимо буджет, али не буджет у којем нема квалитетних ствари", навео је Невен Станић из Уједињене Српске, те додао како од јануара пружају руку сарадње градоначелнику, али да нису наишли на адекватан одговор.

"Станивуковић је индиректно признао да су наши амандмани добри, тиме што је упутио своје контраамандмане. Подржаћемо овај буджет, да би град наставио са развојем, али ћемо указивати на све неправилности", закључио је Станић.

Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града, рекао је да уколико ти амандмани не буду прихваћени као дио приједлога буджета, да ће тражити да се одборници на засједању изјасне о њима.

"Подржаћемо буджет, али уз наше амандмане", поручио је Топић.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.