Слијепи тркач Миладин Драгојевић и Дарко Савић заједно на 5. Бањалучком полумаратону.

Миладин Драгојевић, који је члан Атлетског клуба инвалида Врбас из Бањалуке, до сада је већ истрчао неколико трка.

BUKA portal / 06. мај 2019

Foto: Anadolija, ilustracija

 

Први полумаратон истрчао је прошле године на догађају 4. Бањалучког полумаратона. Каже да му је први био и најтежи, јер се за њега спремао само мјесец дана. Након тога прошлог је септембра истрчао и "Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон". Тренутно се интензивно припрема за 5. јубиларни Бањалучки полумаратон.
 
“Осим тога што изузетно уживам у дужинском трчању, желим у исто вријеме да пошаљем поруку како младим, тако и старијим генерацијама о благотворности трчања за тијело и душу”, каже Миладин.
 
“У нашем тркачком свијету сви су добро дошли, млади, стари, крупни. Ми тркачи управо највише бодримо оне који су на неки начин хендикепирани. То сам осјетио и на својој кожи. Позитивизам, подршка, бодрење је једино што сам икад добио од тркача”, додаје Миладин.
 
Жао му је што на улицама Бањалуке нема више навијача. Каже подршка је увијек знчајна.
 
“У том смислу бих желио овом приликом да позовем Бањалучане да изадју и навијају на 5. Бањалучком полумаратону 12. маја. Познато ми је да је организатор на траси Бањалучког полумаратона обезбједио навијачке зоне са музиком, на којима ће се дијелити навијачки реквизити, пиштаљке и слично. Додјите, навијајте и добро се забавите”, истиче Миладин.
 
Миладину ће на 5. јубиларном Бањалучком полумаратону помагати и уз њега трчати веслач Дарко Савић, ове године проглашен за најбољег спортисту Републике Српске.
 
На Бањалучком полумаратону 12. маја, очекује се више од 6000 учесника из преко 30 земаља свијета и региона. На распореду су 5 трка: Бањалучки полумаратон 21,1км, Мг Мивела Бањалучких 10км, Бамбини маратон, Телегроуп штафетни полумаратон и Нектар Фун Рун.

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.