Службена евиденција Агенције за лијекове БиХ: "ТГТ Техногас" НИЈЕ УВЕЗЛА медицински кисеоник прошле године

У службеним евиденцијама Агенције за лијекове и медицинска средства БИХ нема података да је фирма "ТГТ Техногас" увезла медицински кисеоник прошле године, потврђено је за портал Српскаинфо у овој Агенцији.

BUKA portal / 24. септембар 2021

Агенција за лијекове и медицинска средства БИХ (АЛМБиХ) , с обзиром на своје подручје рада и законом прописану надлежност располаже подацима о лијековима иностраних произвођача који су увезени у БИХ и о лијековима домаћих произвођача које су произвели и пустили у промет у БиХ. Увозници и домаћи произвођачи достављају извјештаје овој Агенцији у текућој години за претходну годину и Агенција на својој званичној web-страници www.алмбих.гов.ба објављује годишњи Извјештај о промету лијекова (средином године за претходну годину). Тако не располажемо подацима о промету лијекова у 2021. години. Увидом у службену евиденцију установили смо да “ТГТ Техногас” није имао увоза лијека медицинског кисеоника у 2020. години – рекли су из ове Агенције за Српскаинфо

Градоначелник Драшко Станивуковић данас је рекао да се у УКЦ РС испоручује кисеоник који није прошао контроле, а да је тај посао повјерен фирми која има дозволу само за увоз техничког, али не и медицинског кисеоника. Навео је да се ради о овој фирми из Лакташа.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.