СНСД долази у Парламент БиХ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би да се на данашњој сједници изјасни о одлуци предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије да смјени министра одбране Сифета Поджића.

BUKA portal / 26. октобар 2021

Тегелтија је одлуку о смјени донио 6. октобра, након што је Поджић једностраном одлуком одгодио заједничку војну вјежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи, кршећи Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања.

Поред Поджићеве смјене, на дневном реду је, између осталог, и Приједлог закона о измјенама Изборног закона БиХ, чијим се измјенама предвиђа спуштање изборног прага на страначкој листи са садашњих 20 на 10 одсто.

Посланици би требало да размотре и више извјештаја, као и иницијатива, међу којима је и иницијатива посланика Дамира Арнаута за успостављање процеса и отпочињања процеса издавања јединствених Ковид сертификата с циљем њиховог кориштења изван БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је да ће посланици СНСД-а данас отићи у парламент БиХ, зато што сматрају да је неопходно да подрже иницијативу о смијени неодговорни министар одбране.

“Већ једном смо рекли да ће доћи на сједницу како би гласали за смјену министра Сифета Поджића. Ми смо увијек спремни за разговор. Ми нећемо разговарати само са Кристијаном Шмитом”, казао је Додик.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.