Шокантан призор у Сарајеву: Дјеца пуштена вани на хладноћу

У Сарајеву, на непознатој локацији данас су сигурносне службе пронашле четверо дјеце како су немарно пуштена на хладноћу од стране својих родитеља чији идентитет није познат.

satro.info / 08. децембар 2017

 

Наиме, случајни пролазник Елдин Пахуљица је видио четверо дјеце док је пролазио једним степеништем у Сарајеву, враћајући се из продавнице гдје је отишао да купи слаткише за своју дјецу која су у кући у сигурним и конролисаним условима, уз таблет. Чим је видио ову ситуацију, позвао је полицију, те су службеници МУП-а Кантона Сарајево изашли на терен.

 

“Ја сам безбрижно пролазио том улицом и гледао како је лијепо и мирно, како нема никога осим паса луталица. Руке су ми биле пуне. Носио сам двије велике кесе и нисам могао читати ништа на телефону. Стога сам као луд звјерао около. Да није тога било, не бих ја ову дјецу ни видио. Хелем, тако звјерајући сам видио да та дјеца стоје ту без ичијег надзора. Није ми било мрско, сачекао сам три, четири минуте, мислећи да ће сад неко ту дјецу доћи и покупити. Мислио сам да чекају нешто. Међутим, они су ту радили неке чудне ствари и имали су неке чудне тотално недигиталне справе са собом које су им ваљда омогућавале да раде то што су радили. Вјерујте ми, такву вриску одавно нисам чуо. Смијали су се и гађали снијегом једни друге. Свашта ми је пало на памет. То насилно понашање, дјеца сама вани на хладноћи. Размишљао сам да их уведем у своју кућу, али сам онда помислио и на своју дјецу… оно могла би ова друга дјеца утјецати на њих, па да и они излазе. Одмах сам позвао полицију. Ево вјерујте ми да ћу сад отићи и попити нешто за смирење”, завршава своју исповијест Пахуљица.

 Дјелатници МУП-а КС су на терену и врше истрагу, а више о томе нам је рекла гласноговорница Сувада Кулдија.

 “Ми очекујемо резултате истраге релативно ускоро и са тим подацима ћемо радити. Дефинитивно мислимо да ћемо о овоме обавијестити социјалне службе како би се дјеца ових немарних људи одузела, јер ево видите да су та дјеца пуштена сама да се суоче са свим суровостима вањског свијета, без икаквог надзора и без икакве бриге. Многе ствари се ту могу десити. Више детаља ћемо моћи подијелити кад се истрага заврши”, рекла је Кулдија.

Прочитајте и Чини ли одијело (послушног) човјека: Школске униформе би ускоро могла да носе ваша дјеца

Извор Сатро.инфо

Текст је сатиричног карактера

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.