Списак Тасте Атласа: Ово су мјеста гдје можете појести најбоље ћевапе на свијету

Страница Тасте Атлас направила је списак 23 мјеста гдје можете појести најбоље ћевапе. Град Сарајево предњачи по броју најбољих ћевабджиница на свијету

BUKA portal / 10. септембар 2019

Ћевабджиница "Жељо" је на првом мјесту, а препоручили су је Натионал Геограпхиц и 25 критичара хране. На другом мјесту је ћевабджиница "Петица-Ферхатовић" коју су препоручили Давид Хоффманн и 24 критичара хране. 

Не трећем мјесту је ћевабджиница "Код Мује" из Бање Луке коју су препоручили Мондо и осам критичара хране.

У топ десет ушли су и ресторан "Лименка" из Тузле који су препоручили бројни критичари хране, затим ћевабджиница "Ходжић", "Злаја" из Тузле, "Тима-Ирма" из Мостара, "Кастел" и "Специјал" из Сарајева те "Пивница Таверна" из Тузле.

На осталих 13 мјеста нашли су се ћевабджиница "Хари" из Травника, "Знам" и "Дженита" из Сарајева, роштиљница "А&Д" из Бање Луке, "Мрква" из Сарајева, "Бешлић" из Зенице, "Курто" из Сарајева, "Бањалучанка" из Бање Луке, "Сарајка" из Тузле, "ЦТ Еуропеан Цафе&Грилл" из Сједињених Америчких Држава, "Код Сеје" из Зенице, "Браћа Змајеви" из Сарајева те на посљедњем мјесту ћевабджиница "Савчић" из Београда, преноси Клиx.ба

Тасте Атлас је ћевапе описао као традиционално босанско јело које се прави од мљевеног говеђег меса, зачињено различитим зачинима попут соли, бибера и паприке у праху. 

 

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.